Arròs amb llet
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment molt saciant, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir que ens dona energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
125 g d'ametlles crues
400 ml d'aigua mineral
180 g d'arròs rodó
500 ml de llet sense lactosa
100 g de sucre blanc
1 taronja
Anís del mono dolç
Canonet de canyella
Sucre morè
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar 125 g d'ametlles crues amb 600 ml d'aigua i les deixem en remull tota la nit.
- Un cop hidratades, en descartem l'aigua i n'hi afegim de nova. 400 ml. Ho turbinem tot plegat.
- Amb un drap formatger i un colador, ho colem tot i recuperem només la beguda d'ametlla. La polpa la podem guardar per fer alguna altra preparació.
- Reservem 400 ml de beguda d'ametlles. Si ens n'ha sortit més, guardem la resta a la nevera.
- Posem en un pot 500 ml de llet sense lactosa, 400 ml de beguda d'ametlla, un canonet de canyella i un grill de taronja neta. Ho portem a ebullició. Quan arranqui el bull, ho tapem i deixem reposar.
- Escalfem en un altre pot quatre dits aigua i, quan bulli, hi afegim 180 g d'arròs. Deixem que bulli un minut.
- Traiem el canonet de canyella del pot de llet i el tornem a portar a ebullició.
- Colem l'arròs que teníem en aigua i l'aboquem al pot de la llet si ja bull.
- Abaixem el foc i deixem que l'arròs es cogui amb la llet 20 minuts a foc lent; ho anem removent molt sovint.
- Passats els 20 minuts, hi afegim 100 g de sucre, un raig d'anís dolç i un pessic de sal. Ho integrem tot i deixem que es cogui a foc lent 5 minuts més. Un cop cuit ho hem de deixar reposar deu minuts més.
- Quan ja hagi reposat, en traiem el grill de taronja i repartim l'arròs en quatre cassoletes que reservarem dues hores a la nevera.
- Passat aquest temps, traiem les cassoletes de la nevera. Hi espolsem una cullerada de sucre morè.
- Cremem el sucre morè amb un bufador o una planxa.