Arròs amb musclos en conserva
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, nutrients essencials per al bon funcionament de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g d'arròs bomba
2 llaunes musclos en conserva al natural
800 ml d'aigua
3 pebrots del piquillo en conserva
2 làmines d'alga Kombu
2 cebes de Figueres
2 grans d'all
1 llimona
1 ou
Safrà
Pebre negre
Coriandre
Vinagre de vermut
Pebre vermell picant
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem 800 ml d'aigua en una cassola i fiquem a dins dues cebes tallades a rodelles, la pell d'una llimona, 1 gra d'all i 2 làmines d'alga Kombu.
- Expandim en una paella uns brins de safrà i els hi afegim.
- Posem al foc la cassola i quan bulli comptem 15 minuts. Un cop passats, la retirem del foc i la deixem reposar 10 minuts més.
- Pelem i laminem 1 all i el posem a una paella amb oli OVE i amb el foc al mínim.
- A aquesta paella confitem 3 pebrots del piquillo i hi afegim unes voltes de pebre negre. Confitem els pebrots per les dues cares.
- Un cop confitats els pebrots, hi afegim a la paella, encara al foc, una mica de pebre vermell fumat picant.
- Afegim a la paella el brou de dos llaunes de musclos en conserva naturals (no escabetxats).
- Afegim un rajolí de vinagre de vermut i deixem que els pebrots n'agafin tots els gustos.
- Passem el contingut de la paella a un got de batedora.
- Rentem un cop 350 g d'arròs bomba.
- A la mateixa cassola on hem confitat els pebrots, hi afegim una mica més d'oli i perlem l'arròs.
- Colem el brou calent i fem l'arròs durant uns 12 minuts.
- Un cop el contingut del got de la batedora s'hagi refredat, hi afegim el rovell d'un ou, un bon raig d'oli OVEi ho batem tot per fer-ne una maionesa.
- Un cop cuit l'arròs hi afegim els musclos escorreguts, ho retirem del foc i ho deixem reposar uns dos minuts més.
- Emplatem l'arròs posant-hi per sobre uns punts de maionesa i unes fulles de coriandre picat.