Arròs amb navalles
INGREDIENTS
350 g d'arròs rodó
1,7 l de brou pollastre
- 2 llaunes de navalles al natural
- 1 paquet de cors de carxofes en oli OVE
- 3 grans d'all
- 1 porro
- 150 ml de vi blanc
- Safrà
- Oli OVE
- Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem una paella al foc amb un raig d'oli.
- Obrim i escorrem 2 llaunes de navalles al natural de 111 g.
- En un altre bol, obrim i escorrem un 1 paquet de 260 g de cors de carxofes en oli OVE.
- Posem les carxofes escorregudes a la paella i deixem que es marquin. Un cop marcades, les deixem en un plat.
- A la mateixa paella, hi posem les navalles i les marquem. Un cop marcades, les deixem en un altre plat.
- Escalfem en una olla 1,7 l de brou de pollastre.
- Tallem a rodelles tres grans d'all pelats i un porro net.
- Afegim un raig d'oli a la cassola i hi tirem els alls i el porro.
- Afegim a la mateixa cassola uns quants brins de safrà i 150 ml de vi blanc. Deixem que el vi s'evapori i, quan la paella torni a ser seca, hi posem 350 g d'arròs rodó i el perlem.
- Si el brou està bullint i l'arròs està perlat, tirem el brou per sobre de l'arròs.
- Salpebrem l'arròs i l'anem remenant perquè l'arròs deixi anar el midó. Deixarem que es cogui dotze minuts, però quan en faltin tres, hi posarem les carxofes.
- Quan falti un minut, hi posarem les navalles i deixarem que l'arròs reposi.
- Hi afegim un raig d'oli OVE i ho emplatem.