Arròs amb navalles

  • Cuina: Arnau París
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les carxofes són un aliment molt lleuger, destaquen per les substàncies reguladores que contenen i l'alt contingut en fibra i en minerals com el sodi, el potassi o el fòsfor.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g d'arròs rodó  

    1,7 l de brou pollastre 

  • 2 llaunes de navalles al natural 
  • 1 paquet de cors de carxofes en oli OVE  
  • 3 grans d'all 
  • 1 porro 
  • 150 ml de vi blanc 
  • Safrà 
  • Oli OVE 
  • Pebre negre 
  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem una paella al foc amb un raig d'oli. 
  2. Obrim i escorrem 2 llaunes de navalles al natural de 111 g. 
  3. En un altre bol, obrim i escorrem un 1 paquet de 260 g de cors de carxofes en oli OVE. 
  4. Posem les carxofes escorregudes a la paella i deixem que es marquin. Un cop marcades, les deixem en un plat. 
  5. A la mateixa paella, hi posem les navalles i les marquem. Un cop marcades, les deixem en un altre plat.  
  6. Escalfem en una olla 1,7 l de brou de pollastre. 
  7. Tallem a rodelles tres grans d'all pelats i un porro net. 
  8. Afegim un raig d'oli a la cassola i hi tirem els alls i el porro. 
  9. Afegim a la mateixa cassola uns quants brins de safrà i 150 ml de vi blanc. Deixem que el vi s'evapori i, quan la paella torni a ser seca, hi posem 350 g d'arròs rodó i el perlem. 
  10. Si el brou està bullint i l'arròs està perlat, tirem el brou per sobre de l'arròs. 
  11. Salpebrem l'arròs i l'anem remenant perquè l'arròs deixi anar el midó. Deixarem que es cogui dotze minuts, però quan en faltin tres, hi posarem les carxofes. 
  12. Quan falti un minut, hi posarem les navalles i deixarem que l'arròs reposi. 
  13. Hi afegim un raig d'oli OVE i ho emplatem. 
Anar al contingut