Arròs amb rogers i salsa remolada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El roger o moll és un peix semigràs (a mig camí entre el blanc i el blau), molt saborós i apreciat. La tardor n'és el millor moment i destaca per ser un dels aliments més rics en iode.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g d'arròs marisma
1 litre d'aigua
4 llagostins
2 rogers d'uns 250 g
2 alls
2 tomàquets de penjar
2 filets d'anxova en conserva d'oli
3 ous
1 porro
1 pastanaga
1 tija de julivert
1 tija de farigola
1 cullerada de colatura d'anxova
1 escalunya
1 cullerada tàperes en conserva
Mig cogombret agredolç gros, en conserva
Vi ranci
Pebre
Sal
Estragó
Cerfull
Oli ove
Vinagre chardonnay
Safrà
PREPARACIÓ
- Farem un bany de sal a 2 rogers, posant 35 g de sal per litre d'aigua durant 15 minuts. Després en traurem les espines i les posarem en una safata al forn junt amb els caps de 4 llagostins. Ho torrarem 10 minuts a 200º. Els filets de roger els reservem.
- Farem el fumet amb les espines de roger i els caps dels llagostins, 1 porro, 1 pastanaga i aigua que cobreixi. Bullirem suaument durant 25 minuts i després ho deixarem reposar 2 hores.
- En una cassola hi posem oli d'oliva i 2 alls que enrossim. Després hi afegim 2 tomacons ratllats.
- Tot seguit també hi posem 1 tija de julivert i 1 tija de farigola i ho courem tot fins que es comenci a agafar.
- Abocarem un raig de vi ranci i ofeguem.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat, hi afegim 400 g d'arròs marisma i uns brins de safrà. Perlem l'arròs.
- Quan estigui perlat hi afegim una cullerada de colatura i ho integrem.
- A continuació, afegim 950 ml del fumet que ha de ser calent i ha d'estar colat. Coem sense remenar durant 12 minuts.
- Mentrestant farem la remolada. En un got batedor hi posem julivert, mig cogombret agredolç gros, 1 cullerada de tàperes en conserva, 1 escalunya, estragó, cerfull, 2 filets d'anxova en conserva d'oli, 2 rovells d'ou dur, 100 ml d'oli d'oliva, 1 ou cru, un raig de vinagre chardonnay, sal i pebre. Ho turbinem i ho passem a un biberó.
- Després de 12 minuts, enfornem l'arròs dos minuts a 250º.
- Tallarem a papallona els 4 cossos dels llagostins i també tindrem preparats els 2 filets de roger. Els posarem sobre l'arròs i hi donarem 2 minuts més de cocció. Un cop hagin passat, traurem la cassola del forn, la taparem amb un drap i deixarem que reposi 2 minuts.
- Hi afegim punts de salsa remolada amb el biberó, pebre, oli i unes fulles de cerfull.