Arròs amb safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El safrà és un condiment molt apreciat, el seu color vermell intens ens mostra que és ric en carotens, nutrients precursors de la vitamina A que tenen destacada funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g arròs bomba
3 ossos de canya de vaca
2 cebes de Figueres
850 ml brou de pollastre
50 ml vi ranci
1 ou
1 gra d'all
Brins de safrà
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Fem tres rentades als 350 g d'arròs bomba.
- Torrem uns brins de safrà en una paella sense oli, per expandir-ne el perfum, i el piquem en un morter, juntament amb uns grans de pebre negre.
- Tallem les cebes a octaus i les coem a la barbacoa.
- Posem a rostir 3 ossos de canya de vaca, a foc baix. Buidem els ossos, els descartem i deixem que el moll de l'os es desfaci a la mateixa paella, juntament amb la picada. Hi perlem l'arròs bomba i, un cop enrossit, hi afegim 50 ml de vi ranci. Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, hi aboquem el brou calent, ho rectifiquem de sal, i que cogui 10 minuts.
- Salpebrem les cebes cuites i les posem per damunt la paella, que enfornem a 220 ºC durant 4 minuts.
- Fem un allioli emulsionant un ou, un gra d'all sense germinat i oli d'oliva verge extra.
- Traiem l'arròs del forn, el cobrim amb un drap sec durant 2 minuts.
- El servim amb l'allioli i escampant-hi flors i llavors de coriandre per sobre.