Arròs amb sardina fumada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines són font de vitamina D, essencial per a l'absorció del calci i el fòsfor dels aliments.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg cloïsses   

    300 g arròs bomba   

    200 g espinacs baby   

    3 lloms de sardinetes fumades   

    2 grans d'all   

    1/2 remolatxa cuita   

    Vi ranci   

    Oli OVE  

    Per al brou:   

    1 l aigua mineral   

    11 musclos de roca   

    Porro   

    Gingebre   

    Julivert  

PREPARACIÓ

  1. Preparem el brou: en una olla amb 1 litre d'aigua hi afegim la part verda del porro tallada a bresa, un dit de gingebre a rodelles, 11 musclos de roca sense barbes que haurem guardat en un farcell a la nevera ben premut i 1 manat de julivert. Ho bullim 10 minuts al mínim i el deixem reposar 20 minuts tapat.   
  2. En una cassola amb oli d'oliva, hi afegim la resta del porro (la part blanca) tallat a brunesa. El fem suar uns 10 minuts a foc mitjà-baix.  
  3. Laminem dos grans d'all i tallem a dauets una remolatxa cuita petita. Quan el porro està suat, apugem el foc i hi afegim els alls, la remolatxa i 200 g d'espinacs baby. Ho integrem i ho coem 5 minuts.  
  4. Aboquem a la cassola un raig de vi ranci i quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 300 g d'arròs bomba. Perlem l'arròs.  
  5. Tindrem el brou calent i colat (900 ml), que aboquem a la cassola. Ho salem i ho deixem coure uns 14 minuts.  
  6. Eixuguem 3 lloms de sardinetes fumades i els tallem. Els afegim a l'arròs.  
  7. Tindrem 1/2k  de cloïsses que haurem purgat i deixat en un drap humit a la nevera. Les afegim a la cassola i les coem fins que s'obrin.  
Anar al contingut