Arròs amb sardina fumada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les sardines són font de vitamina D, essencial per a l'absorció del calci i el fòsfor dels aliments.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1/2 kg cloïsses
300 g arròs bomba
200 g espinacs baby
3 lloms de sardinetes fumades
2 grans d'all
1/2 remolatxa cuita
Vi ranci
Oli OVE
Per al brou:
1 l aigua mineral
11 musclos de roca
Porro
Gingebre
Julivert
PREPARACIÓ
- Preparem el brou: en una olla amb 1 litre d'aigua hi afegim la part verda del porro tallada a bresa, un dit de gingebre a rodelles, 11 musclos de roca sense barbes que haurem guardat en un farcell a la nevera ben premut i 1 manat de julivert. Ho bullim 10 minuts al mínim i el deixem reposar 20 minuts tapat.
- En una cassola amb oli d'oliva, hi afegim la resta del porro (la part blanca) tallat a brunesa. El fem suar uns 10 minuts a foc mitjà-baix.
- Laminem dos grans d'all i tallem a dauets una remolatxa cuita petita. Quan el porro està suat, apugem el foc i hi afegim els alls, la remolatxa i 200 g d'espinacs baby. Ho integrem i ho coem 5 minuts.
- Aboquem a la cassola un raig de vi ranci i quan l'alcohol s'ha evaporat hi afegim 300 g d'arròs bomba. Perlem l'arròs.
- Tindrem el brou calent i colat (900 ml), que aboquem a la cassola. Ho salem i ho deixem coure uns 14 minuts.
- Eixuguem 3 lloms de sardinetes fumades i els tallem. Els afegim a l'arròs.
- Tindrem 1/2k de cloïsses que haurem purgat i deixat en un drap humit a la nevera. Les afegim a la cassola i les coem fins que s'obrin.