Arròs amb seitons
INGREDIENTS
4 tomacons
350 g d'arròs rodó
8 seitons
1 pebrot vermell
1 pastanaga
1 porro
5 xiitakes
1 llimona
1 l d'aigua
2 grans d'all
Vinagre de vi blanc
Vi blanc
Manat de julivert
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem preparant el brou. Tenim una olla al foc i tallem a la brunesa menuda una pastanaga ja pelada i un porro ja pelat.
- Posteriorment, enrossim els vegetals. Afegim un raig d'oli a l'olla i hi afegim els vegetals ja tallats. Ho deixem durant tres minuts.
- Mentrestant, tallem una rodella de llimona i la reservem.
- Quan tinguem els vegetals enrossits, aboquem a l'olla un raig de vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Hi afegim la rodella de llimona, cinc xiitakes, tres tiges de julivert i un litre d'aigua. Ho deixem coure durant 30 minuts a foc mitjà.
- Mentrestant comencem a preparar els seitons. N'obrim vuit i els netegem.
- Ara preparem el marinat del peix. Pelem i ratllem en un bol dos grans d'all, tallem menut el julivert i l'afegim al bol. Hi afegim un raig de vinagre de vi blanc i un raig d'oli. Ho integrem.
- Pintem els cigrons amb aquesta preparació i deixem que es marinin durant 15 minuts.
- Comencem a preparar l'arròs i, per tant, escalfem una paella. El brou l'hem de colar i deixar que s'escalfi, també. Mentre els dos estris són al foc, tallem a tires un quart de pebrot vermell ja net.
- Un cop tallat, l'afegim a la paella amb una mica d'oli i l'enrossim durant dos minuts. El reservem en un plat un cop el tinguem fet.
- Afegim a la paella 350 g d'arròs rodó i el perlem durant tres minuts.
- Sobre la paella ratllem quatre tomacons ja nets i ho integrem tot. Ho deixem coure un minut.
- A la paella hi afegim una mica de sal i el brou colat i calent. Ho coem durant 12 minuts. Els primers dos minuts seran a foc fort i els últims 10 a foc mitjà.
- Quan hagin passat els 12 minuts, apaguem el foc i afegim a la paella les tires de pebrot reservades i els seitons marinats. Salem el peix, ho tapem i ho coem durant dos minuts més amb l'escalfor residual.
- Passats els dos minuts ho destapem i ja tenim l'arròs a punt per tastar-lo.