Arròs amb seitons

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els seitons són una bona font d'àcids grassos omega-3, uns greixos essencials que ajuden a desenvolupar les funcions del cervell.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 tomacons

    350 g d'arròs rodó

    8 seitons

    1 pebrot vermell

    1 pastanaga

    1 porro

    5 xiitakes

    1 llimona

    1 l d'aigua

    2 grans d'all

    Vinagre de vi blanc

    Vi blanc

    Manat de julivert

    Oli

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant el brou. Tenim una olla al foc i tallem a la brunesa menuda una pastanaga ja pelada i un porro ja pelat.
  2. Posteriorment, enrossim els vegetals. Afegim un raig d'oli a l'olla i hi afegim els vegetals ja tallats. Ho deixem durant tres minuts.
  3. Mentrestant, tallem una rodella de llimona i la reservem.
  4. Quan tinguem els vegetals enrossits, aboquem a l'olla un raig de vi blanc i deixem que l'alcohol s'evapori.
  5. Hi afegim la rodella de llimona, cinc xiitakes, tres tiges de julivert i un litre d'aigua. Ho deixem coure durant 30 minuts a foc mitjà.
  6. Mentrestant comencem a preparar els seitons. N'obrim vuit i els netegem.
  7. Ara preparem el marinat del peix. Pelem i ratllem en un bol dos grans d'all, tallem menut el julivert i l'afegim al bol. Hi afegim un raig de vinagre de vi blanc i un raig d'oli. Ho integrem.
  8. Pintem els cigrons amb aquesta preparació i deixem que es marinin durant 15 minuts.
  9. Comencem a preparar l'arròs i, per tant, escalfem una paella. El brou l'hem de colar i deixar que s'escalfi, també. Mentre els dos estris són al foc, tallem a tires un quart de pebrot vermell ja net.
  10. Un cop tallat, l'afegim a la paella amb una mica d'oli i l'enrossim durant dos minuts. El reservem en un plat un cop el tinguem fet.
  11. Afegim a la paella 350 g d'arròs rodó i el perlem durant tres minuts.
  12. Sobre la paella ratllem quatre tomacons ja nets i ho integrem tot. Ho deixem coure un minut.
  13. A la paella hi afegim una mica de sal i el brou colat i calent. Ho coem durant 12 minuts. Els primers dos minuts seran a foc fort i els últims 10 a foc mitjà.
  14. Quan hagin passat els 12 minuts, apaguem el foc i afegim a la paella les tires de pebrot reservades i els seitons marinats. Salem el peix, ho tapem i ho coem durant dos minuts més amb l'escalfor residual.  
  15. Passats els dos minuts ho destapem i ja tenim l'arròs a punt per tastar-lo.
Anar al contingut