Arròs caldós amb verdures, xiitake i algues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Paradís
- Dieta: Vegana
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- Per a l'arròs:
- 400 g d'arròs de gra rodó
- 1 ceba mitjana
- 1 pebrot verd italià
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 100 g mongeta verda
- 200 g de tomàquet madur
- 200 g de xiiitake
- 15 g d'algues hiziki
- 20 ml salsa de soja
- 60 ml de vi blanc
- 2,4l de caldo vegetal
- oli d'oliva
- sal
- pebre
- farigola
- Per a la picada:
- 6 alls negres
- 15 g d'avellanes
- fulles de julivert
- safrà
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les algues en remull amb aigua calenta.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi el porro tallat a rodanxes, el pebrot tallat a daus, la pastanaga tallada a mitges llunes i els xiitakes tallats a làmines i deixeu-ho sofregir una estona. Seguidament, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i sofregiu-ho una estona més.
Mentrestant, escalfeu el caldo vegetal.
Per fer la picada, poseu els alls negres, les avellanes, el julivert i el safrà en un bol amb una mica de caldo vegetal i tritureu-ho amb la batedora.
A continuació, a la cassola del sofregit, poseu-hi l'arròs, rossegeu-lo durant uns minuts, aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir i afegiu-hi el caldo vegetal calent, les mongetes tallades a trossos, les algues, la salsa de soja, la farigola, la sal i el pebre i deixeu-ho bullir tot junt durant 15 minuts. Finalment, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, si convé, i deixeu-ho coure entre 3 i 5 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.
A continuació, en una cassola amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben rossa, afegiu-hi el porro tallat a rodanxes, el pebrot tallat a daus, la pastanaga tallada a mitges llunes i els xiitakes tallats a làmines i deixeu-ho sofregir una estona. Seguidament, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i sofregiu-ho una estona més.
Mentrestant, escalfeu el caldo vegetal.
Per fer la picada, poseu els alls negres, les avellanes, el julivert i el safrà en un bol amb una mica de caldo vegetal i tritureu-ho amb la batedora.
A continuació, a la cassola del sofregit, poseu-hi l'arròs, rossegeu-lo durant uns minuts, aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir i afegiu-hi el caldo vegetal calent, les mongetes tallades a trossos, les algues, la salsa de soja, la farigola, la sal i el pebre i deixeu-ho bullir tot junt durant 15 minuts. Finalment, afegiu-hi la picada, rectifiqueu-ho de sal, si convé, i deixeu-ho coure entre 3 i 5 minuts més.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.