Arròs cremós de bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baldomero Bernal
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'arròs pertany al grup d'aliments rics en hidrats de carboni, que ens donen energia de llarga durada. Es representa a la base de la piràmide alimentària, i se'n pot prendre uns dos dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 400 g d'arròs carnaroli
- 1 l de brou de verdures
- 1 ceba grossa
- 100 g de pèsols
- 8 puntes d'espàrrec
- 100 g de carbassó
- 50 g de mantega
- 25 g de parmesà
- 100 g de bolets de temporada
- 125 ml de vi blanc
- 7 g de sal
- 1 g de safrà
- porradell picat
PREPARACIÓ
Tallem la ceba amb el processador d'aliments i la posem juntament amb 40 g de mantega al bol de la Cooking Chef a 120 ºC uns 10 minuts a velocitat 1 amb el batedor flexible de remenar. Quan sigui rossa, hi afegim l'arròs i el sofregim 2 min. A 120 ºC (velocitat 1).
Hi afegim el vi i el fem evaporar. Ho mullem amb una tercera part del brou (escalfat prèviament al microones). Programem 7 minuts a 120 ºC (velocitat 2). Hi afegim els bolets, els pèsols, les puntes d'espàrrec i el carbassó i ho deixem coure amb la resta del brou 7 minuts més.
Finalment, hi afegim el parmesà i la resta de la mantega i ho remenem uns 10 segons.
Traiem el bol del robot i el situem al lloc d'emplatar, sobre el suport de goma. Servim i acabem el plat amb una mica de porradell.
Hi afegim el vi i el fem evaporar. Ho mullem amb una tercera part del brou (escalfat prèviament al microones). Programem 7 minuts a 120 ºC (velocitat 2). Hi afegim els bolets, els pèsols, les puntes d'espàrrec i el carbassó i ho deixem coure amb la resta del brou 7 minuts més.
Finalment, hi afegim el parmesà i la resta de la mantega i ho remenem uns 10 segons.
Traiem el bol del robot i el situem al lloc d'emplatar, sobre el suport de goma. Servim i acabem el plat amb una mica de porradell.