Arròs cremós de pollastre i safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs pertany al grup d'aliments rics en hidrats de carboni, que ens donen energia de llarga durada. Es representa a la base de la piràmide alimentària i se'n pot menjar uns 2 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g arròs bomba
350 g contracuixa de pollastre
50 g formatge cru de vaca curat
50 g mantega
1,5 l brou de gallina
All
Oli OVE
Pebre blanc
Safrà
Vi ranci
Farigola
Cibulet
Sal
PREPARACIÓ
- Pelem i laminem un gra d'all, que posem en una cassola al foc amb un raig d'oli. El fem ballar i quan agafi color el traiem.
- Salpebrem amb pebre blanc 350 g de contracuixa de pollastre ja pelada i esbocinada sense os. L'afegim a la cassola i l'enrossim.
- Afegim a la cassola 350 g d'arròs bomba, brins de safrà i un branquilló de farigola. Ho enrossim tot 1 minut.
- A continuació hi aboquem un raig de vi ranci.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat, hi posem la meitat del brou de gallina que tenim escalfant-se (750 ml). Ho coem a foc fort 13 minuts. A mesura que l'arròs vagi absorbint líquid, n'hi anirem afegint i remourem delicadament perquè deixi anar el midó.
- Apaguem el foc i deixem reposar 1 minut l'arròs.
- Ratllem 50 g de formatge curat de llet crua de vaca i tallem a daus 50 g de mantega. Ho afegim a la cassola i remenem fins que es lligui.
- Emplatem amb una mica de cibulet tallat menut per sobre.