Arròs d'ànec amb bolets
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Eudald Vila, Restaurant Ca L'Eudad, D'Alp
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
INGREDIENTS
- Arròs
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 4 tomàquets
- alls
- julivert
- 1 ànec
- bolets variats: cames de perdiu, rovellons...
- 1 ceba
- Brou
- Vi blanc
- Avellanes, ametlles, nou moscada, canyella, farigola i llorer
PREPARACIÓ
Tallem l'ànec, reservant els dos pits a part, a talls petits i els posem a coure en una cassola amb un raig d'oli. Quan estiguin ben daurats, els retirem.
Piquem les verdures i les posem a coure amb el greix de l'ànec i l'oli d'oliva, a foc molt lent. Quan estiguin ben cuites, de color marró fosc, hi afegim l'ànec, un raig de vi blanc, llorer, farigola, nou moscada i una branqueta de canyella. Hi afegim el brou i ho deixem coure fins que l'ànec estigui cuit i s'evapori el líquid.
Farem una picada amb les avellanes, les ametlles, una mica de pa fregit, els fetges de l'ànec i un parell d'alls.
Afegim l'arròs a la cassola i el barregem durant 4 minuts amb tot el sofregit i l'ànec. Saltem els bolets en una paella (prèviament rentats i tallats) amb sal i pebre i els afegim a l'arròs amb el seu líquid.
Mullem l'arròs amb el brou, hi afegim la picada i ho deixem coure durant 17 minuts. Passat aquest temps, ja el podem retirar del foc.
Per acabar, en una paella hi posem el pit d'ànec, el salpebrem i el deixem coure uns minuts (ha de quedar poc fet), el tallem i finalment col·loquem els trossets damunt l'arròs per decorar.
Piquem les verdures i les posem a coure amb el greix de l'ànec i l'oli d'oliva, a foc molt lent. Quan estiguin ben cuites, de color marró fosc, hi afegim l'ànec, un raig de vi blanc, llorer, farigola, nou moscada i una branqueta de canyella. Hi afegim el brou i ho deixem coure fins que l'ànec estigui cuit i s'evapori el líquid.
Farem una picada amb les avellanes, les ametlles, una mica de pa fregit, els fetges de l'ànec i un parell d'alls.
Afegim l'arròs a la cassola i el barregem durant 4 minuts amb tot el sofregit i l'ànec. Saltem els bolets en una paella (prèviament rentats i tallats) amb sal i pebre i els afegim a l'arròs amb el seu líquid.
Mullem l'arròs amb el brou, hi afegim la picada i ho deixem coure durant 17 minuts. Passat aquest temps, ja el podem retirar del foc.
Per acabar, en una paella hi posem el pit d'ànec, el salpebrem i el deixem coure uns minuts (ha de quedar poc fet), el tallem i finalment col·loquem els trossets damunt l'arròs per decorar.