Arròs d'arengades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs bomba
8 filets d'arengada
15 mongetes tendres
4 llesques de pa
2 tomàquets penjar
2 cullerades pasta de tomàquet
1 gra d'all
1 branca de julivert
1/2 ceba tendra
Un raig de vi blanc
Un grapat de bledes
Una fulla de llorer
Orenga fresca
Tàperes
Sal
Pebre negre
Oli OVE
Aigua mineral
PREPARACIÓ
- Filetegem 4 arengades (en traurem 8 filets). Reservem els filets en un tàper amb aigua mineral.
- Posem en un pot els caps i les espines de les arengades. Les cobrim amb aigua mineral freda i ho portem a ebullició.
- Posem en un pot els caps i les espines blanquejades, 1 fulla de llorer, un raig d'oli OVE i 1 l d'aigua mineral i ho portem a ebullició. Ho tapem i ho deixem infusionar durant 10 minuts.
- Ratllem 2 tomàquets de penjar dins un got túrmix.
- Afegim al got túrmix 1 gra d'all, un raig de vi blanc, 2 cullerades de pasta de tomàquet i 1 branca de julivert. Ho triturem.
- Encenem una barbacoa (per la quantitat d'ingredients millor que sigui petita, portable).
- Tallem en tres trossos 15 mongetes tendres.
- Tallem les bledes.
- Enrossim 400 g d'arròs bomba (ja rentat) en una paella de ferro amb un raig d'oli OVE.
- Colem el brou curt (caps i espines d'arengades) dins un pot i l'escalfem.
- Afegim a la paella el sofregit cru i la mongeta tallada i un grapat de bledes i deixem que evapori fins que quedi ben sec.
- Hi afegim orenga fresca, sal, pebre i 750 ml del brou curt bullint. Ho deixem coure durant 10 minuts sense remenar.
- Tallem pel mig 1/2 ceba tendra i la posem a la barbacoa.
- Tallem la ceba i l'afegim sobre la paella. Enfornem l'arròs a 250º durant 4 minuts.
- Traiem del forn la paella, posem els filets d'arengada prèviament eixugats per sobre i deixem reposar 2 minuts ben tapat amb un drap sec.
- Afegim pebre negre, un raig d'oli i 2 cullerades de tàperes. Llest!