Arròs de bacallà fumat amb all negre
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
350 g arròs
150 g ceba rossa
110 g bacallà fumat
50 g all negre
750 ml fumet bacallà
2 tomacons
Aigua
Brins de safrà
Julivert fresc
Brandi
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posarem a escaldar en aigua bullint set branques de julivert. Passats deu segons, les posarem en un bol amb aigua i gel per aturar-ne la cocció.
- Posarem en un got batedor el julivert escaldat i 30 ml d'oli d'oliva. Ho triturem i reservem.
- Escalfem una cassola i hi aboquem 150 g de ceba rossa. Quan estigui calenta hi afegim un raig de brandi.
- Ratllem dos tomacons, ho integrem i ho coem durant 10 minuts.
- Per fer el puré d'all negre, posarem en un got batedor 50 g d'all negre, 10 ml d'aigua, 20 ml d'oli OVE i ho triturem. Després ho passarem a un biberó.
- A la cassola hi afegim uns brins de safrà i, quan són torrats, 350 g d'arròs, que perlem.
- Hi afegim 750 ml de brou de bacallà, que ja tenim calent, i ho courem a foc mitjà durant 17 minuts.
- Deixem reposar l'arròs dos minuts tapat amb un drap de cotó.
- Afegim a l'arròs 110 g de bacallà fumat, que es courà amb la calor residual. També hi posarem els punts de puré d'all negre i unes cullerades de l'oli de julivert.