Arròs de carxofes i alls tendres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La vieira és un mol·lusc ric en minerals essencials com sodi, potassi, fòsfor, calci, iode, zinc i magnesi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g arròs bomba
6 xiitakes
6 vieires
4 grans d'all
1 porro
Cors de carxofes confitades en oli
Brots d'alls tendres en conserva
1 llimona
Manat julivert
Oli OVE
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Fem el brou: tallem a bresa la part verda d'1 porro. Tallem a làmines 6 bolets xiitake.
- Afegim en una olla el porro, els xiitakes, 1 gra d'all aixafat, un manat de julivert i 1 l d'aigua mineral. Ho deixem bullir 15 minuts i reposar 15 minuts més.
- Colem el brou i el posem al foc perquè el necessitarem calent.
- En una paella al foc hi posem un raig d'oli i 3 grans d'all aixafats. Quan siguin rossos els traiem i reservem.
- Mentrestant, eixuguem 6 vieires i les marquem a la paella per les dues cares. Les traiem i reservem.
- Traiem carxofes d'un pot en conserva. Les eixuguem. Fem el mateix amb els alls tendres en conserva. Un cop eixuts, els marquem a la mateixa paella i hi afegim els alls enrossits que teníem reservats.
- Afegim a la paella 350 g d'arròs i el perlem.
- Posem a la paella 900 ml del brou calent, sal i pebre. Ho deixarem coure a foc mitjà 16 minuts.
- Posarem damunt l'arròs les vieires que teníem reservades.
- Tallem a grills una llimona i emplatem l'arròs amb una mica de julivert i la llimona.