Arròs de colomí amb cansalada fet com abans
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 400 g d'arròs
- 2 colomins
- 2 talls de cansalada del coll
- 250 g de botifarra bona
- 1/4 de pebrot vermell
- 1 ceba petita
- 1 pebrot verd
- 8 tomàquets madurs pelats i desgranats
- 5 alls
- Julivert
- 100 g de ceps
- Vi ranci
- Els ossos de colomí
- 1/2 ceba petita
- 3 grans d'all
- 1/2 pebrot verd
- 1/2 fulla de llorer
- 2 tomàquets madurs
- Vi ranci
PREPARACIÓ
1. Començarem fent el brou. Agafarem els colomins i els desossarem. Posarem els ossos dels colomins a rostir juntament amb la ceba, els alls, els tomàquets, el llorer, el pebrot verd i el vi ranci, com si féssim qualsevol au rostida de forma tradicional. Però hi posarem força aigua, ja que amb els ossos hem d'obtenir el brou per fer l'arròs.
2. Una vegada obtingut el brou, farem el sofregit. El farem amb aquest ordre: primer hi posarem el colomí, després la cansalada del coll i a continuació, els ceps, els alls, la ceba, el pebrot vermell, el pebrot verd, el tomàquet i el julivert.
3. Ho deixarem fer a poc a poc fins que el colomí estigui ben tou (si cal hi afegirem una mica d'aigua); després hi posarem el vi ranci, el deixarem reduir, i finalment hi tirarem l'arròs, ho sofregirem una mica i ja hi podrem afegir el brou de colomí.
4. Ho deixarem bullir 8 minuts a foc viu i hi afegirem la botifarra, oberta pel mig.
5. Tot seguit ho posarem al forn 7 minuts a 220 graus.
6. Quan estigui al punt, traurem l'arròs del forn i hi afegirem all i julivert per sobre. Ja el tindrem a punt de menjar.
Observació:
És l'arròs més important que he fet, ja que va ser dels primers i me'l va ensenyar a fer la meva tieta Mercè (la mestra). És un arròs que em recorda tots els gustos d'abans: sofregit, porc, aromàtic, etc. Aquest sistema també el podem aplicar a l'arròs de conill de bosc, de guatlla, de becada, de llebre, etc.
2. Una vegada obtingut el brou, farem el sofregit. El farem amb aquest ordre: primer hi posarem el colomí, després la cansalada del coll i a continuació, els ceps, els alls, la ceba, el pebrot vermell, el pebrot verd, el tomàquet i el julivert.
3. Ho deixarem fer a poc a poc fins que el colomí estigui ben tou (si cal hi afegirem una mica d'aigua); després hi posarem el vi ranci, el deixarem reduir, i finalment hi tirarem l'arròs, ho sofregirem una mica i ja hi podrem afegir el brou de colomí.
4. Ho deixarem bullir 8 minuts a foc viu i hi afegirem la botifarra, oberta pel mig.
5. Tot seguit ho posarem al forn 7 minuts a 220 graus.
6. Quan estigui al punt, traurem l'arròs del forn i hi afegirem all i julivert per sobre. Ja el tindrem a punt de menjar.
Observació:
És l'arròs més important que he fet, ja que va ser dels primers i me'l va ensenyar a fer la meva tieta Mercè (la mestra). És un arròs que em recorda tots els gustos d'abans: sofregit, porc, aromàtic, etc. Aquest sistema també el podem aplicar a l'arròs de conill de bosc, de guatlla, de becada, de llebre, etc.