Arròs de costella i bròcoli
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una preparació molt completa, ja que conté aliments dels diferents grups: arròs, verdures, carn i oli. Per acabar d'equilibrar l'àpat, es pot acompanyar d'una amanida.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 bròcoli
400 g d'arròs bomba
250 g de costella tallada amb tendrum
1.200 ml de brou de pollastre
Oli OVE
Un grapat de camagrocs secs
1 gra d'all
Brins de safrà
Raig de vi ranci
PER FER L'ESCABETX
10 boletes de pebre negre
1 pastanaga
1 gra d'all
Vinagre chardonnay
Suc de llimona
Julivert
Vi ranci
Llorer
Pa
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem a la microbruneisa 1 pastanaga i el tronc d'un bròcoli i en separem els arbrets.
- Laminem 1 gra d'all i el fem ballar en una cassola amb una mica d'oli i 1 fulla de llorer i 10 boles de pebre negre.
- Hi afegim un raig de vi ranci, vinagre chardonnay i el suc d'una llimona.
- Ofeguem la pastanaga i el tronc del bròcoli en la cassola. Ho deixem durant 5 minuts a foc mínim.
- Un cops passat els 5 minuts hi afegim els arbrets del bròcoli.
- Posem a hidratar un grapat de camagrocs secs en un bol amb aigua.
- Rentem amb aigua mineral 400 g d'arròs bomba.
- Retirem del foc la cassola de l'escabetx.
- Posem una paella de ferro al foc amb un raig d'oli OVE i hi enrossim 250 g de costella de porc amb un polsim de sal.
- Escalfem 1.200 ml de brou de pollastre.
- Reservem la costella enrossida i perlem l'arròs en la mateixa paella, hi afegim sal, pebre i uns quants brins de safrà.
- Colem els bolets i els afegim a la paella. Ho remenem.
- Hi afegim un raig de vi ranci i en deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim la costella reservada, el brou calent i 1 all aixafat. Ho repartim bé a la paella i l'hi deixem fer xup-xup durant 15 minuts. Un cops passats els 15 minuts, hi tirem una mica d'oli per sobre.
- Hi afegim per sobre l'escabetx de verdures.
- Retirem la paella del foc i la deixem reposar 2 o 3 minuts
- Ens ho podem menjar directament de la paella, amb trossets de pa.