Arròs de cua de vaca amb ostres i pèsols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Manairó, Barcelona
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a formar i a mantenir els glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- Ingredients per a la cua:
- 1 kg de cua de vaca
- 400 g de ceba
- 200 g de tomàquet madur
- oli d'oliva
- 1 all
- 1 fulla de llorer
- 1 porro
- sal
- farigola
- pebre negre en gra
- 1 l d'aigua
- Ingredients per a l'arròs:
- 320 g d'arròs
- 1,2 l de brou de cua
- Altres:
- 80 g de pèsols congelats fins (si no n'és temporada)
- 4 ostres
PREPARACIÓ
Pelem i tallem les cebes a daus petits (mirepoix). En una cassola amb oli d'oliva, posem la ceba tallada i l'all sencer i amb pell, que quedi ben daurat.15/20'
Amb una gassa, emboliquem el porro, el llorer i els grans de pebre. El lliguem bé amb fil. Ho reservem per després.
Traiem de la cassola la ceba i l'all de l'oli amb una aranya. Ho reservem.
Al mateix oli que hem fet la ceba i l'all, coem la cua de vaca. Que quedi enrossida. 10'
Tallem el tomàquet cru, a daus (comcassé). L'afegim a la cassola amb la cua. Hi posem també els farcellets de porro i llorer.
Ho mullem amb aigua. Hi posem sal i farigola. Deixem que cogui durant 3 hores. Al forn, a 180º. Colem el brou. El reservem. Retirem els farcells. Traiem la verdura. La reservem. Traiem la cua. La desossem i l'esmicolem en calent. La reservem.
En una paella al foc, posem alhora la cua esmicolada, l'arròs i la meitat de les verdures que hem cuit abans, l'all i la ceba. Ho sofregim tot a foc fort. 1 minut.
Ho mullem amb el brou que hem reservat, encara tebi. Abaixem el foc i deixem que cogui tot junt durant 18 minuts. Obrim l'ostra, sense llençar l'aigua.
Posem l'arròs en un plat. Hi afegim una ostra crua i els pèsols crus, que ja s'hauran descongelat.
Amb una gassa, emboliquem el porro, el llorer i els grans de pebre. El lliguem bé amb fil. Ho reservem per després.
Traiem de la cassola la ceba i l'all de l'oli amb una aranya. Ho reservem.
Al mateix oli que hem fet la ceba i l'all, coem la cua de vaca. Que quedi enrossida. 10'
Tallem el tomàquet cru, a daus (comcassé). L'afegim a la cassola amb la cua. Hi posem també els farcellets de porro i llorer.
Ho mullem amb aigua. Hi posem sal i farigola. Deixem que cogui durant 3 hores. Al forn, a 180º. Colem el brou. El reservem. Retirem els farcells. Traiem la verdura. La reservem. Traiem la cua. La desossem i l'esmicolem en calent. La reservem.
En una paella al foc, posem alhora la cua esmicolada, l'arròs i la meitat de les verdures que hem cuit abans, l'all i la ceba. Ho sofregim tot a foc fort. 1 minut.
Ho mullem amb el brou que hem reservat, encara tebi. Abaixem el foc i deixem que cogui tot junt durant 18 minuts. Obrim l'ostra, sense llençar l'aigua.
Posem l'arròs en un plat. Hi afegim una ostra crua i els pèsols crus, que ja s'hauran descongelat.