Arròs de foie i ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és rica en energia i en greixos saturats i colesterol, del foie i del formatge, i també aporta ferro i vitamina DAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 confit
1 l brou de pollastre
400 g d'arròs bomba
220 g foie celler
120 g de formatge
75 g pernil d'ànec
50 ml de vi ranci
2 cebes de Figueres
Brins de safrà
Pebre blanc
Oli OVE
Sal
Créixens
PREPARACIÓ
- Desfem en una cassola al foc 50 g de foie celler.
- Tallem dues cebes a microbrunesa. Les afegim al foie desfet i ho coem a foc suau.
- Rentem l'arròs deixant-lo dins un colador en un bol amb aigua.
- Escalfem ena una cassola 1 litre de brou de pollastre.
- Perlem l'arròs remenant-lo a la cassola del foie i la ceba. Amb dos minuts en tindrem prou.
- Hi afegim uns brins de safrà i remenem l'arròs. Salem i hi afegim pebre blanc.
- Hi afegim un rajolí de vi blanc (50 ml) i ho deixem al foc fins que l'alcohol s'evapori.
- Afegim el brou de pollastre calent i ho deixem coure 10 minuts. Un cop passats, retirem la cassola del foc.
- Ratllem 120 g de formatge a sobre l'arròs. Ho barregem embolcallant-lo.
- Tallem 170 g de foie celler (millor tenir-lo fred). Aboquem el foie a l'arròs per lligar-ho.
- Hi posem a sobre de l'arròs el confit esmicolat.
- Servim l'arròs amb més formatge ratllat per sobre i hi escampem per damunt una mica de trossets de pernil d'ànec i créixens.