Arròs de galta de porc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La tòfona és un bolet subterrani, molt lleuger i font de niacina (vitamina B3) Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 300 g arròs
- 200 g ceba rossa
- 60 g brou de porc concentrat
- 750 ml brou de porc
- 2 galtes de porc
- 2 ous
- 1 tòfona melanosporum
- Cardamom
- Vinagre
- Safrà
- Sal
- Pebre negre
- Vi ranci
- Oli suau
- Oli OVE
PREPARACIÓ
- Tindrem ja cuites dues galtes de porc que esfilagarsem. Després les enrossim amb 200 g de ceba rossa a juliana i oli.
- Quan s'aferren, hi afegim un raig de vi ranci.
- Hi afegim 200 g d'arròs, sal, pebre, 2 cardamoms esclovellats, brins de safrà i una mica més d'oli si cal.
- Quan l'arròs estigui perlat, hi afegim 750 ml de brou de porc escalfat i ho courem 13 minuts a foc mitjà-alt.
- Mentrestant preparem la maionesa de tòfona. Posarem en un got batedor 1 ou, 1 ou dur ja pelat que maltallem, sal, pebre, vinagre, 60 g de brou de porc concentrat i oli suau. Emulsionem. Per últim hi ratllem 1 tòfona melanosporum.
- Traiem la cassola del foc, la cobrim amb un drap sec i la deixem reposar dos minuts.
- Afegim la maionesa a l'arròs, ja sigui amb biberó o cullera, i ja el podem emplatar.