Arròs de guatlla
INGREDIENTS
4 guatlles
250 g arròs bomba
750 ml brou de pollastre
2 cebes tendres
2 grans d'all
1 grapat de trompetes de la mort seques
1 raig brandi
1 nyora
Sal
Pebre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Escalfem 750 ml brou de pollastre.
- Salpebrem 4 guatlles netes i tallades pel mig.
- Posem un raig d'oli en una cassola ampla i, un cop calent, hi posem les 4 guatlles amb la pell tocant la paella.
- Deixem que les guatlles es marquin pel costat de la pell i les girem. Un cop estiguin marcades pels dos costats, les retirem i les reservem.
- Separem la part blanca de la verda de dues cebes tendres i tallem a brunesa la part blanca. La part verda, la guardem per a després.
- Posem la ceba tallada a brunesa la cassola on hi havia les guatlles i si cal, hi posem més oli. Afegim dos grans d'all aixafats i deixem que la ceba i l'all es facin un mínim de 10 minuts a foc mitjà.
- Obrim 1 nyora i li buidem les llavors. La triturem fins a fer-ne pols i la reservem.
- Posem al molinet un grapat de trompetes de la mort seques i barregem aquesta pols amb la de la nyora.
- Quan el sofregit de ceba i all està fet, hi tirem un raig de brandi.
- Quan el brandi s'hagi evaporat, hi tirem l'arròs i deixem que es perli.
- Un cop perlat, hi tirem la barreja de pols de nyora i bolets.
- Ho integrem bé i repartim l'arròs a la cassola.
- Posem les guatlles per sobre l'arròs i hi tirem 750 ml de brou bullint.
- Deixem que l'arròs es cogui 15 minuts a foc mitjà amb les guatlles.
- Passat aquest temps, apaguem el foc i tapem la cassola.
- Deixem que l'arròs reposi 2 minuts.
- Tallem a rodelles molt fines la part verda de la ceba tendra.
- Emplatem l'arròs i hi posem unes rodelles de ceba tendra que acabem de tallar.