Arròs de guatlla

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La guatlla és la carn més rica en ferro, en conté més que el bou, però amb la meitat de greix.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 guatlles  

    250 g arròs bomba 

    750 ml brou de pollastre  

    2 cebes tendres  

    2 grans d'all  

    1 grapat de trompetes de la mort seques 

    1 raig brandi 

    1 nyora 

    Sal  

    Pebre  

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Escalfem 750 ml brou de pollastre. 
  2. Salpebrem 4 guatlles netes i tallades pel mig. 
  3. Posem un raig d'oli en una cassola ampla i, un cop calent, hi posem les 4 guatlles amb la pell tocant la paella.  
  4. Deixem que les guatlles es marquin pel costat de la pell i les girem. Un cop estiguin marcades pels dos costats, les retirem i les reservem.   
  5. Separem la part blanca de la verda de dues cebes tendres i tallem a brunesa la part blanca. La part verda, la guardem per a després.  
  6. Posem la ceba tallada a brunesa la cassola on hi havia les guatlles i si cal, hi posem més oli. Afegim dos grans d'all aixafats i deixem que la ceba i l'all es facin un mínim de 10 minuts a foc mitjà.  
  7. Obrim 1 nyora i li buidem les llavors. La triturem fins a fer-ne pols i la reservem. 
  8. Posem al molinet un grapat de trompetes de la mort seques i barregem aquesta pols amb la de la nyora.  
  9. Quan el sofregit de ceba i all està fet, hi tirem un raig de brandi.  
  10. Quan el brandi s'hagi evaporat, hi tirem l'arròs i deixem que es perli. 
  11. Un cop perlat, hi tirem la barreja de pols de nyora i bolets. 
  12. Ho integrem bé i repartim l'arròs a la cassola.  
  13. Posem les guatlles per sobre l'arròs i hi tirem 750 ml de brou bullint.  
  14. Deixem que l'arròs es cogui 15 minuts a foc mitjà amb les guatlles.  
  15. Passat aquest temps, apaguem el foc i tapem la cassola.  
  16. Deixem que l'arròs reposi 2 minuts. 
  17. Tallem a rodelles molt fines la part verda de la ceba tendra.  
  18. Emplatem l'arròs i hi posem unes rodelles de ceba tendra que acabem de tallar.  
Anar al contingut