Arròs de llagostins i cansalada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Un plat energètic que necessita una bona amanida verda com a entrant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g d'arròs Marisma
- 12 llagostins
- 900 ml de brou de porc
- 120 g de cansalada
- 2 tomàquets de penjar
- 1 gra d'all
- 1 cullerada de colatura d'anxova
- 1 raig de vi ranci
- 1 branca de julivert
- 1 ou
- 1 llima
- Farigola
- Tàperes
- Enciamet
- Pebre negre
-
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Escalivem dos tomàquets de penjar.
- Pelem els tomàquets i els tallem en quatre trossos. Els reservem.
- Posem una paella al foc amb una mica d'oli.
- Posem al foc un pot on escalfem 900 ml de brou de porc.
- Hi afegim un all aixafat, els 2 tomàquets escalivats, una branca de julivert, farigola (podem fer-ne un farcellet amb les herbes). Ho sofregim.
- Quan el sofregit estigui una mica fet, hi apugem el foc i aixequem sucres amb un rajolí de vi blanc.
- Afegim a la paella uns quants brins de safrà.
- Posem a la paella 400 g d'arròs (hem triat la varietat Marisma), hi abaixem el foc i el perlem.
- Aboquem a la paella el brou de porc ja escalfat. Hi afegim 3 taps de colatura d'anxova (substitueix la sal).
- Ho deixem coent-se 10 minuts a foc alt.
- Fem una maionesa posant al got batedor 1 ou i el suc d'una llima.
- Hi afegim l'oli dels llagostins (enrossim caps i closques, ho cobrim amb oli, ho deixem confitar i hi donem una estona de repòs). Fem la maionesa afegint-hi oli OVE de mica en mica. Tot a la mateixa temperatura. Un cop feta la reservem en un biberó.
- Quan hagin passat els 10 minuts de cocció de l'arròs l'enfornem a 250º durant 4 minuts.
- En una paella posem una mica més de l'oli de llagostins i les cues dels llagostins amb una mica de sal i pebre. Les fem una miqueta a foc suau, només que els pugi el color, no cal fer-les del tot.
- Traiem l'arròs del forn. Posem per sobre els llagostins, la cansalada, unes quantes línies de maionesa. Ho salpebrem i hi afegim unes quantes tàperes i enciamets.