Arròs de llagostins i cansalada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un plat energètic que necessita una bona amanida verda com a entrant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    400 g d'arròs Marisma

  • 12 llagostins
  • 900 ml de brou de porc
  • 120 g de cansalada
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de colatura d'anxova
  • 1 raig de vi ranci
  • 1 branca de julivert
  • 1 ou
  • 1 llima
  • Farigola
  • Tàperes
  • Enciamet
  • Pebre negre
  • Oli OVE

     

PREPARACIÓ

 

  1. Escalivem dos tomàquets de penjar.
  2. Pelem els tomàquets i els tallem en quatre trossos. Els reservem.
  3. Posem una paella al foc amb una mica d'oli.
  4. Posem al foc un pot on escalfem 900 ml de brou de porc.
  5. Hi afegim un all aixafat, els 2 tomàquets escalivats, una branca de julivert, farigola (podem fer-ne un farcellet amb les herbes). Ho sofregim.
  6. Quan el sofregit estigui una mica fet, hi apugem el foc i aixequem sucres amb un rajolí de vi blanc.
  7. Afegim a la paella uns quants brins de safrà.
  8. Posem a la paella 400 g d'arròs (hem triat la varietat Marisma), hi abaixem el foc i el perlem.
  9. Aboquem a la paella el brou de porc ja escalfat. Hi afegim 3 taps de colatura d'anxova (substitueix la sal).
  10. Ho deixem coent-se 10 minuts a foc alt.
  11. Fem una maionesa posant al got batedor 1 ou i el suc d'una llima.
  12. Hi afegim l'oli dels llagostins (enrossim caps i closques, ho cobrim amb oli, ho deixem confitar i hi donem una estona de repòs). Fem la maionesa afegint-hi oli OVE de mica en mica. Tot a la mateixa temperatura. Un cop feta la reservem en un biberó.
  13. Quan hagin passat els 10 minuts de cocció de l'arròs l'enfornem a 250º durant 4 minuts.
  14. En una paella posem una mica més de l'oli de llagostins i les cues dels llagostins amb una mica de sal i pebre. Les fem una miqueta a foc suau, només que els pugi el color, no cal fer-les del tot.
  15. Traiem l'arròs del forn. Posem per sobre els llagostins, la cansalada, unes quantes línies de maionesa. Ho salpebrem i hi afegim unes quantes tàperes i enciamets.
Anar al contingut