Arròs de peix
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Marc Joli
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 500gr d'arròs bomba
- 2 litres de brou de peix
- 400gr. de marca de sèpia
- 80gr. de picada de nyora
- Mig pebrot verd
- 8 gambes, escamarlà o crustaci
- 8 cloïsses
- 8 Musclos
PREPARACIÓ
- En una paellera: rossejar lleugerament els crustacis amb un raig d'oli d'oliva i reservar.
- A continuació: tirar-hi l'arròs, el pebrot verd tallat a daus , la picada de nyora i sofregir una mica l'arròs.
- Afegim la marca de sèpia i remenem una mica.
- Seguidament afegim el brou calent, remenem lleugerament i ho deixem coure a foc fort 10 minuts.
- Per acabar, afegim els crustacis i els moluscs (que teniem reservats) a sobre l'arròs i deixem acabar la coció durant 8 minuts més a foc lent.
PER FER EL BROU
4 litres d'aigua
500gr d'espines de peix
peix de roca
Cap de rap
Crancs
Mitja cabeça d'alls
1 porro
1 tomàquet madur
1 fulla de llor
Sal
Elaboració
En una olla alta, afegir un raig d'oli i els grans d'all. Deixar rossejar. A continuació afegim el peix i també el deixam rossejar. Seguidament afegim les verdures i ho deixem rossejar tot junt. Finalment afegim l'aigua i ho deixem bullir fins que redueixi a la meitat aproximadament.
PER FER LA MARCA DE SÈPIA
1 unitat de sèpia fresca d'entre 500 a 800gr. la peça
1 Ceba de Figueres mitjana
6 grans d'all
5 tomàquets madurs
Elaboració:
Netejar la sèpia i guardar el fetge.
Sofregim la sèpia en una cassola, hi afegim la ceba triturada amb l'all i un cop ben rossejat afegim el tomàquet triturat i ho deixem reduïr a foc lent.
PER FER LA PICADA DE NYORA
6 grans d'all
1 nyora
Julivert
Safrà
Un raig d' Oli d'oliva
Elaboracio:
Triturar els ingredients amb el turmix