Arròs de sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La sobrassada és un aliment molt energètic, ric en greix i en proteïnes, destaca per la quantitat de pebre vermell que conté, que hi afegeix vitamina A i carotens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g arròs bomba
1.200 ml brou de bacallà
150 g de bacallà esqueixat
120 g de sobrassada de porc negre
1 gra d'all
Oli OVE
Brins de safrà
Vi ranci
2 ous
Sal
Pebre
Gotes suc de llimona
Fonoll
PREPARACIÓ
- Fem un brou del cap de bacallà. Cobrim el cap amb un litre i 200 ml d'aigua mineral. Deixem que bulli 25 minuts a foc lent i després deixem que reposi 25 minuts més.
- Posem el brou en un pot a escalfar.
- Laminem petit un gra d'all.
- Posem un raig d'oli OVE en una paella
- Netegem, per a treure'n la pols, 350 g d'arròs i els deixem escórrer perquè se'n vagi l'aigua.
- Tirem a la paellal'all laminat, l'arròs i 120 g de sobrassada.
- Ho rossegem tot junt.
- Afegim uns brins de safrà i ho torrem un minut.
- Afegim un raig de vi ranci i amb el foc encès, deixem que s'evapori l'alcohol.
- Tirem el brou de bacallà bullint a la paella.
- Ho removem una mica perquè l'arròs s'escampi bé.
- Deixem la paella a foc fort durant 13 minuts.
- Mentrestant, fem una maionesa. Posem un ou sencer i el rovell d'un altre ou algot de la batedora .
- Posem dins el got de la batedora unes gotes de llimona, sal i pebre.
- Anem tirant oliOVE mentre tenim la batedora en marxa a poca velocitat. Fem que la salsa emulsioni.
- Posem la maionesa en una màniga.
- Si han passat els 13 minuts de l'arròs, apaguem el foc
- Traiem el bacallàdessalat durant 12 hores- de la nevera i l'assequem.
- Esqueixem el bacallà
- I el posem sobre l'arròs.
- Tapem arròs i bacallà amb un drap. Fem que el bacallà es cogui amb aquests dos minuts de repòs amb la calor residual.
- Ho deixem reposar dos minuts.
- Descobrim l'arròs reposat a la paella, hi posem unes puntes de maionesa amb la màniga i hi afegim fonoll per sobre.