Arròs de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Combinar cereals amb llegums, com en el cas de la recepta de l'arròs amb cigrons, fa que s'obtingui una proteïna vegetal de bon valor nutricionalAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    PER A L'ARRÒS

    350 g d'arròs bomba

    900 ml de brou de verdures

    125 g de mongeta tendra

    150 g de col

    125 g d'albergínia

    1 gra d'all

    1 raig de vi ranci

    2 tomàquets de penjar

    3 branques de julivert

    Safrà

    Oli d'oliva OVE

    Sal

    Pebre negre

     

    PER AL BROU DE VERDURES

    2 litres d'aigua

    2 porros

    1 branca d'api

    4 grans d'all

    2 tomàquets

    1/2 bròquil

    250 g de xampinyons Portobello

    1 grapat de cigrons hidratats

    5 branques de julivert

    1 pebrot verd italià

    3 cullerades de salsa de soja

    Llorer

    Farigola

PREPARACIÓ

  1. Comencem l'arròs fent un brou de verdures amb: julivert, 1 pebrot verd italià, 2 tomàquets de pera, 2 porros, 1 branca d'api, mig bròquil i 250 g de xampinyó portobello. Tallem les verdures a bresa.
  2. Posem les verdures dins d'una olla de pressió on afegim 4 grans d'all, una branca de farigola, 1 fulla de llorer, 3 cullerades de salsa de soja , 2 litres d'aigua i un grapat de cigrons hidratats amb aigua mineral durant tota la nit.
  3. Tapem l'olla de pressió i ho posem a foc mitjà. Quan comença a xiular ho coem 30 minuts i deixem reposar 2 hores a temperatura ambient.
  4. Un cop han passat les dues hores, destapem l'olla, colem el brou i el reservem.
  5. Posem al foc una cassola ampla amb oli OVE, un gra d'all i uns brins de safrà. Ho remenem fins que l'all comença a agafar color.
  6. Afegim 350 grams d'arròs tipus bomba i el fem nacrar.
  7. Ratllem dos tomàquets de penjar en un bol i els afegim quan l'arròs hagi nacrat. Ho integrem fins que s'ha evaporat el suc dels tomàquets.
  8. Aixequem sucres amb un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
  9. Incorporem 900 ml de caldo de verdures, donem un parell de voltes a l'arròs, salpebrem, vigilant no posar massa sal perquè el caldo ja en porta amb la salsa de soja, i deixem coure a foc mitjà-alt durant 10 minuts.
  10. Tallem a bresa 125 g de mongeta tendra, 150 g de col i 125 g d'albergínia.
  11. Quan han passat els 10 minuts afegim les verdures a l'arròs i ho enfornem durant 4 minuts a 220 graus.
  12. Traiem l'arròs del forn i el deixem reposar 5 minuts tapat amb un drap humit.
  13. Tallem una mica de julivert i l'afegim per sobre l'arròs ja cuit i reposat i servim.
Anar al contingut