Arròs de verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Combinar cereals amb llegums, com en el cas de la recepta de l'arròs amb cigrons, fa que s'obtingui una proteïna vegetal de bon valor nutricionalAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
PER A L'ARRÒS
350 g d'arròs bomba
900 ml de brou de verdures
125 g de mongeta tendra
150 g de col
125 g d'albergínia
1 gra d'all
1 raig de vi ranci
2 tomàquets de penjar
3 branques de julivert
Safrà
Oli d'oliva OVE
Sal
Pebre negre
PER AL BROU DE VERDURES
2 litres d'aigua
2 porros
1 branca d'api
4 grans d'all
2 tomàquets
1/2 bròquil
250 g de xampinyons Portobello
1 grapat de cigrons hidratats
5 branques de julivert
1 pebrot verd italià
3 cullerades de salsa de soja
Llorer
Farigola
PREPARACIÓ
- Comencem l'arròs fent un brou de verdures amb: julivert, 1 pebrot verd italià, 2 tomàquets de pera, 2 porros, 1 branca d'api, mig bròquil i 250 g de xampinyó portobello. Tallem les verdures a bresa.
- Posem les verdures dins d'una olla de pressió on afegim 4 grans d'all, una branca de farigola, 1 fulla de llorer, 3 cullerades de salsa de soja , 2 litres d'aigua i un grapat de cigrons hidratats amb aigua mineral durant tota la nit.
- Tapem l'olla de pressió i ho posem a foc mitjà. Quan comença a xiular ho coem 30 minuts i deixem reposar 2 hores a temperatura ambient.
- Un cop han passat les dues hores, destapem l'olla, colem el brou i el reservem.
- Posem al foc una cassola ampla amb oli OVE, un gra d'all i uns brins de safrà. Ho remenem fins que l'all comença a agafar color.
- Afegim 350 grams d'arròs tipus bomba i el fem nacrar.
- Ratllem dos tomàquets de penjar en un bol i els afegim quan l'arròs hagi nacrat. Ho integrem fins que s'ha evaporat el suc dels tomàquets.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci i deixem evaporar l'alcohol.
- Incorporem 900 ml de caldo de verdures, donem un parell de voltes a l'arròs, salpebrem, vigilant no posar massa sal perquè el caldo ja en porta amb la salsa de soja, i deixem coure a foc mitjà-alt durant 10 minuts.
- Tallem a bresa 125 g de mongeta tendra, 150 g de col i 125 g d'albergínia.
- Quan han passat els 10 minuts afegim les verdures a l'arròs i ho enfornem durant 4 minuts a 220 graus.
- Traiem l'arròs del forn i el deixem reposar 5 minuts tapat amb un drap humit.
- Tallem una mica de julivert i l'afegim per sobre l'arròs ja cuit i reposat i servim.