Arròs de xampinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Cruz
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: L'Angle, Sant Fruitós de Bages
- Informació nutricional -Obre
El parmesà és un formatge de pasta dura amb una elevada proporció en nutrients ja que els seu contingut aquós és escàs i especialment ric en calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 xampinyons
- 300 g d'arròs arborio o bomba del Delta
- 600 ml d'aigua mineral
- 80 ml de vi blanc sec
- 30 cl de salsa de soja
- 40 g de mantega
- 40 g de nata fresca
- 1 c/s d'oli d'oliva arbequina
- 1 ceba
- 80 g formatge parmesà
- fulles de ruca
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu l'aigua i la salsa de soja en un bol, remeneu-ho bé i reserveu-ho. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els xampinyons picats i una mica de mantega i deixeu-ho sofregir durant un parell de minuts.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. Després, afegiu-hi l'arròs, salteu-lo un parell de minuts més, cobriu-lo amb la barreja d'aigua i soja i deixeu-ho coure durant 14 minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de parmesà ratllat, la nata fresca i una mica més de mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure dos minuts més.Finalment, talleu uns quants xampinyons a làmines ben fines, ratlleu una mica de parmesà, amaniu-ho tot amb sal i oli i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi la ruca i els xampinyons amb el parmesà per sobre i amaniu el plat amb una mica d'oli d'oliva.
Seguidament, poseu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir. Després, afegiu-hi l'arròs, salteu-lo un parell de minuts més, cobriu-lo amb la barreja d'aigua i soja i deixeu-ho coure durant 14 minuts. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre, poseu-hi una mica de parmesà ratllat, la nata fresca i una mica més de mantega, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure dos minuts més.Finalment, talleu uns quants xampinyons a làmines ben fines, ratlleu una mica de parmesà, amaniu-ho tot amb sal i oli i reserveu-ho.
I ja per acabar, emplateu l'arròs, poseu-hi la ruca i els xampinyons amb el parmesà per sobre i amaniu el plat amb una mica d'oli d'oliva.