Arròs del mal temps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La combinació de cereals i llegums, com en la recepta, fa que s'obtingui una proteïna vegetal de bon valor, fet que enriqueix el plat pel que fa a aquest nutrient.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g arròs bomba
300 g de bacallà
900 ml aigua
40 g de fesolets
3 filets d'anxova
2 tomàquets de penjar
5 tiges de julivert
1 gra d'all
Farigola
Vi ranci
Pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem a hidratar amb aigua mineral 40 g de fesolets en un recipient amb tapa durant 12 hores.
- En una olla de pressió, hi posem els fesolets hidratats i acabem de cobrir-ho amb aigua mineral. Ho tapem i ho coem 20 minuts a partir que comenci a xiular. Ho deixem reposar dins de l'olla 2 hores.
- Al morter, hi posem: un gra d'all pelat, una mica de julivert, una mica de farigola, 3 filets d'anxova (ens guardem l'oli de les anxoves), 2 tomàquets de penjar ratllats i ho triturem tot.
- Posem dins un pot al foc amb 900 ml d'aigua mineral i tirem una pell de bacallà i ho portem a ebullició.
- Posem una paella de ferro al foc amb oli OVE i una mica d'oli de les anxoves.
- Rossegem l'arròs prèviament rentat- dins d'aquesta paella un cop l'oli és calent. Ho salpebrem.
- Un cop rossejat l'arròs, hi tirem un raig de vi ranci. Després, hi afegim el tomàquet, l'all i les anxoves triturats. Ho remenem i ho coem fins que quedi sec.
- Un cop s'hagi evaporat l'alcohol, afegim aigua bullint a l'arròs amb la pell de bacallà i ho coem sense remenar durant 10 minuts.
- Traiem els fesolets de l'olla de pressió i els posem a l'arròs.
- Posem l'arròs al forn 4 minuts a 250 graus.
- Esqueixem el bacallà o el tallem a mida de mossegada- i el tirem a l'arròs.
- Deixem reposar l'arròs 2 minuts tapat amb un drap humit.
- Posem un raig d'oli OVE i una mica de farigola a l'arròs.