Arròs integral amb bolets japonesos i algues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Irene Hidalgo (mestra de Sabadell)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Dieta: Vegana

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 320 g d'arròs integral
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 2 alls
  • 400 g bolets japonesos: xiitake, eryngi.
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1, 5 l de brou de verdures
  • 3 g d'alga wakame deshidratada
  • romaní sec
  • sal
  • 2 fulles de llorer
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli d'oliva, salteu lleugerament la ceba i el porro, tallats a dauets, vigilant que no es cremin i remenant-los de tant en tant. Quan s'hagin estovat, afegiu-hi l'all pelat i tallat a làmines fines i deixeu-ho coure uns minuts més. Mentrestant, netegeu i talleu el remenat de bolets. Seguidament, afegiu-los a la paella, rectifiqueu-los de sal, salteu-los 4 o 5 minuts, poseu-hi el vi i deixeu-lo reduir. A continuació, incorporeu-hi l'arròs, remeneu-lo bé, aboqueu-hi el brou de verdures calent i les fulles de llorer i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegiu-hi l'alga wakame i el romaní, remeneu-ho bé i acabeu-ho de coure tot junt.
I ja per acabar, ja podeu emplatar l'arròs.
Anar al contingut