Arròs melós amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 l brou de gallina
400 g arròs bomba
400 ml aigua mineral
300 g costella de porc
100 g panxeta salada curada ibèrica
100 ml vinagre de poma
50 g xiitake
2 carxofes
1 gra d'all
Farigola
Brins de safrà
Farina d'arròs
Vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
- Sal
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 400 ml d'aigua i 100 ml de vinagre de poma.
- Pelem dues carxofes i les tallem a làmines fines de mig centímetre de gruix. Reservem les carxofes tallades al bol amb aigua i vinagre de poma.
- Hem fet un bany de sal a 300 g de costella de porc tallada barrejant 30 g de sal en 1l d'aigua i submergint-hi la costella durant 1 hora.
- Traiem la costella del bany de sal i l'eixuguem bé amb un drap.
- En una cassola posem un raig d'oli i l'escalfem. Un cop calent, hi enrossim la costella de porc.
- Mentre la costella s'enrosseix, tallem 50 g de xiitakes frescos a làmines.
- Un cop la costella està enrossida, afegim els xiitakes tallats a la cassola i els saltem.
- Aixafem un gra d'all i l'incorporem a la cassola amb una branca de farigola.
- Tallem ben menuda 100 g de panxeta salada curada ibèrica, l'afegim a la cassola i l'enrossim.
- Escalfem un litre de brou de gallina i aprofitem per perlar 400 g d'arròs bomba a la cassola.
- Amb l'arròs perlat, afegim uns brins de safrà. Salpebrem i afegim un raig de vi ranci apujant un moment el foc.
- Aboquem el brou a la cassola, un cop s'han evaporat els alcohols, i el coem 14 minuts.
- A mitja cocció de l'arròs, traiem les làmines de carxofes del bol amb aigua i les eixuguem bé.
- Posem una parisienne al foc amb oli d'oliva i, mentre s'escalfa, enfarinem les carxofes amb farina d'arròs.
- Quan l'oli és calent, fregim les xips de carxofes i les anem reservant en un plat amb paper absorbent.
- Un cop cuit l'arròs, apaguem el foc i el deixem reposar dos minuts.
- Emplatem l'arròs posant-hi per sobre les xips de carxofes fregides que haurem tret del paper absorbent. I ja només queda tastar-lo. Bon profit!