Arròs melós amb carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carxofa és una de les verdures més riques en fibra, magnesi, fòsfor i potassi, amb un important efecte sobre l'activitat muscular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 l brou de gallina 

    400 g arròs bomba 

    400 ml aigua mineral 

    300 g costella de porc 

    100 g panxeta salada curada ibèrica 

    100 ml vinagre de poma 

    50 g xiitake 

    2 carxofes 

    1 gra d'all 

    Farigola 

    Brins de safrà 

    Farina d'arròs 

    Vi ranci 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

  • Sal 

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 400 ml d'aigua i 100 ml de vinagre de poma.
  2. Pelem dues carxofes i les tallem a làmines fines de mig centímetre de gruix. Reservem les carxofes tallades al bol amb aigua i vinagre de poma.
  3. Hem fet un bany de sal a 300 g de costella de porc tallada barrejant 30 g de sal en 1l d'aigua i submergint-hi la costella durant 1 hora.
  4. Traiem la costella del bany de sal i l'eixuguem bé amb un drap.
  5. En una cassola posem un raig d'oli i l'escalfem. Un cop calent, hi enrossim la costella de porc.
  6. Mentre la costella s'enrosseix, tallem 50 g de xiitakes frescos a làmines.
  7. Un cop la costella està enrossida, afegim els xiitakes tallats a la cassola i els saltem.
  8. Aixafem un gra d'all i l'incorporem a la cassola amb una branca de farigola.
  9. Tallem ben menuda 100 g de panxeta salada curada ibèrica, l'afegim a la cassola i l'enrossim.
  10. Escalfem un litre de brou de gallina i aprofitem per perlar 400 g d'arròs bomba a la cassola.
  11. Amb l'arròs perlat, afegim uns brins de safrà. Salpebrem i afegim un raig de vi ranci apujant un moment el foc.
  12. Aboquem el brou a la cassola, un cop s'han evaporat els alcohols, i el coem 14 minuts.
  13. A mitja cocció de l'arròs, traiem les làmines de carxofes del bol amb aigua i les eixuguem bé.
  14. Posem una parisienne al foc amb oli d'oliva i, mentre s'escalfa, enfarinem les carxofes amb farina d'arròs.  
  15. Quan l'oli és calent, fregim les xips de carxofes i les anem reservant en un plat amb paper absorbent.
  16. Un cop cuit l'arròs, apaguem el foc i el deixem reposar dos minuts.
  17. Emplatem l'arròs posant-hi per sobre les xips de carxofes fregides que haurem tret del paper absorbent. I ja només queda tastar-lo. Bon profit!
Anar al contingut