Arròs melós de bacallà i mongetes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc i, per tant, de baix contingut gras i amb proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 g arròs Bahia
1,4 l brou de bacallà
250 g bacallà esqueixat
250 g mongeta perona
200 g ceba rossa
6 tripes de bacallà
2 tomàquets de penjar
Vi ranci
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a escalfar 1,4 l de brou de bacallà fet amb caps, espines, pell de bacallà, 1 porro, pastanagues i 1 manat de julivert.
- Tallem a brunesa 6 tripes de bacallà. Les afegim a una cassola amb un raig d'oli OVE calent.
- Afegim a la cassola 200 g de ceba rossa.
- Hi posem 1 raig de vi ranci.
- Ratllem dins la cassola 2 tomàquets de penjar.
- Pesem 400 g d'arròs Bahia i l'afegim a la cassola junt amb una mica de pebre negre i sal. Perlem l'arròs.
- Incorporem a la cassola l'1'4 l de brou de bacallà ja calent i el coem 10 minuts.
- Tallem ben primes 250 g de mongeta perona que afegirem a l'arròs. Les deixem coure 4 minuts.
- Esqueixem 250 g de bacallà hidratat i, un cop tanquem el foc, el distribuïm sobre l'arròs, tapem la cassola i el deixem reposar 2 minuts.
- Hi afegim julivert.