Arròs negre amb calamars
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
350 g arròs rodó
1.200 ml aigua
12 calamars petits
6 grans d'all negre
4 gambots
2 porros
10 musclos
2 bosses de tinta
2 bitxos secs
2 tomacons
1 llimona
1 pebrot verd italià
1 ou
Pasta nyora
Oli OVE
Oli d'oliva suau
Vinagre vi blanc
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Separem els caps i els cossos de 4 gambots i els traiem els intestins.
- Posem oli en un pot i saltem els caps i les cloves uns minuts.
- Separem la part verda i blanca de dos porros. La part verda la tallem a bresa i la blanca a brunesa. Al pot on tenim els caps i les cloves hi afegim la part verda i ho coem 5 minuts.
- Al mateix pot hi afegim 10 musclos i 1.200 ml d'aigua. Ho coem tot 20 minuts i ho deixem reposar 10 minuts. Després ho colem i ens hauran de quedar 1.100 ml de fumet.
- En una cassola amb oli hi aboquem 12 calamars tallats petits. Un cop marcats els reservem.
- Traiem les llavors d'un pebrot verd italià i el tallem a brunesa. El posarem a la mateixa cassola amb una mica més d'oli, juntament amb la part blanca del porro que hem reservat i dos bitxos secs. Ho courem a foc baix 20 minuts.
- Ratllem a la cassola dos tomacons i també hi afegim 2 cullerades de pasta de nyora, pebre negre i sal. Ho coem 5 minuts més.
- Afegim 350 g d'arròs rodó a la cassola i el rossegem.
- Dissolem en un got amb aigua 2 bosses de tinta.
- Aboquem a la cassola la tinta i també els 1.100 ml de fumet calent. Courem l'arròs 16 minuts.
- Per fer la maionesa d'all negre, aboquem a un got batedor un ou, 6 grans d'all negre, un raig de vinagre de vi blanc, sal, oli d'oliva suau i ho emulsionem. Després ho passem a un biberó.
- Quan quedi 1 minut de cocció de l'arròs, hi posem els calamars que hem marcat i els cossos dels gambots. Després ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 2 minuts més.
- Acabem l'arròs posant punts de maionesa d'all negre per sobre i ratlladura de pell de llimona per sobre.