Arròs negre amb calamars

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calamar és un cefalòpode ric en proteïnes d'alt valor biològic i font de iode, mineral que participa en el creixement mental i físic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

    350 g arròs rodó 

    1.200 ml aigua 

    12 calamars petits 

    6 grans d'all negre 

    4 gambots 

    2 porros 

    10 musclos 

    2 bosses de tinta 

    2 bitxos secs 

    2 tomacons  

    1 llimona 

    1 pebrot verd italià 

    1 ou 

    Pasta nyora 

    Oli OVE 

    Oli d'oliva suau 

    Vinagre vi blanc 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Separem els caps i els cossos de 4 gambots i els traiem els intestins.  
  2. Posem oli en un pot i saltem els caps i les cloves uns minuts. 
  3. Separem la part verda i blanca de dos porros. La part verda la tallem a bresa i la blanca a brunesa. Al pot on tenim els caps i les cloves hi afegim la part verda i ho coem 5 minuts. 
  4. Al mateix pot hi afegim 10 musclos i 1.200 ml d'aigua. Ho coem tot 20 minuts i ho deixem reposar 10 minuts. Després ho colem i ens hauran de quedar 1.100 ml de fumet. 
  5. En una cassola amb oli hi aboquem 12 calamars tallats petits. Un cop marcats els reservem. 
  6. Traiem les llavors d'un pebrot verd italià i el tallem a brunesa. El posarem a la mateixa cassola amb una mica més d'oli, juntament amb la part blanca del porro que hem reservat i dos bitxos secs. Ho courem a foc baix 20 minuts.  
  7. Ratllem a la cassola dos tomacons i també hi afegim 2 cullerades de pasta de nyora, pebre negre i sal. Ho coem 5 minuts més. 
  8. Afegim 350 g d'arròs rodó a la cassola i el rossegem.  
  9. Dissolem en un got amb aigua 2 bosses de tinta. 
  10.  Aboquem a la cassola la tinta i també els 1.100 ml de fumet calent. Courem l'arròs 16 minuts.  
  11. Per fer la maionesa d'all negre, aboquem a un got batedor un ou, 6 grans d'all negre, un raig de vinagre de vi blanc, sal, oli d'oliva suau i ho emulsionem. Després ho passem a un biberó. 
  12. Quan quedi 1 minut de cocció de l'arròs, hi posem els calamars que hem marcat i els cossos dels gambots. Després ho tapem amb un drap i ho deixem reposar 2 minuts més. 
  13.  Acabem l'arròs posant punts de maionesa d'all negre per sobre i ratlladura de pell de llimona per sobre. 
Anar al contingut