Arròs negre de costelles i salsitxa
INGREDIENTS
350 g arròs
750 ml brou de carn
500 g costella de porc tallada a daus
4 salsitxes
2 grans d'alls negre
200 g ceba ja rossa a brunesa
200 g tomàquet Pelati
1 gra d'all
Vi ranci
2 nyores
Safrà
Oli
Sal
PREPARACIÓ
- Posem 2 nyores en un bol amb aigua calenta i les deixem hidratant-se.
- Escalfem 750 ml de brou, fet a base de pollastre, peu de porc i vi negre.
- Tallem 4 minisalsitxes i les afegim a una cassola al foc quan estigui calenta. Hi posem un raig d'oli i 500 g de costelletes de porc tallades a daus i ho enrossim.
- Tallem 1 g d'all a la brunesa i laminem 2 grans d'all negre.
- Traiem les carns enrossides i les reservem en un plat.
- Afegim a la cassola els alls tallats i deixem que s'enrosseixin.
- Quan l'all s'hagi enrossit, l'afegim a la cassola, juntament amb brins de safrà i una mica de vi ranci. Ho integrem.
- Afegim a la cassola 200 g de ceba, ja rossa i tallada a la brunesa.
- Traiem la polpa de les nyores hidratades i les afegim a la cassola.
- Tallem 200 g de tomàquet Pelati a dauets i els afegim a la cassola.
- Ho coem tot durant 35', així acabarem aconseguint que el sofregit quedi negre.
- Aboquem a la cassola un raig de vi ranci i deixem que s'evapori.
- Afegim a la cassola les carns reservades i ho integrem.
- Posteriorment, afegim a la cassola 350 g d'arròs, una mica de sal i ho rossegem durant 3 minuts.
- Aboquem a la cassola els 750 ml de brou de carn ja calent. Ho coem a foc fort durant 16 minuts.
- Un cop veiem que l'arròs està fet, ho tapem amb un drap i ho deixem reposant durant 5 minuts.
- Ho emplatem.