Arròs negre de l'Empordà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment molt saciant, ric en hidrats de carboni de lenta assimilació, és a dir que ens dona energia de llarga durada, ideal per a dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
350 g arròs bomba
250 g ceba sofregida fosca
900 ml fumet
4 gambes
1 sípia grossa
1 gra d'all
4 filets d'anxova
Farigola
Julivert
Safrà
Oli OVE
1 llima
PREPARACIÓ
- Enrossim la sípia tallada a daus en una paella amb oli, i la reservem.
- A la mateixa paella, fem ballar un all que haurem laminat.
- Mentre l'all agafa color, fem una picada amb 4 filets d'anxova, farigola, julivert, unes gotes de llima i una mica de la melsa de la sípia.
- Afegim a la paella la picada i 250 g de ceba ben enrossida (per aconseguir aquesta ceba, heu de tallar 2 kg de ceba a una mida ben menuda i fer-li una cocció llarga i lenta). El color de la ceba és el que farà que l'arròs sigui negre.
- Afegim l'arròs bomba a la paella i el perlem.
- Un cop ha perlat, hi afegim la sípia reservada i uns brins de safrà, i ho rossegem.
- Aboquem el fumet ben calent i ho deixem coure 11 minuts.
- Hi col·loquem 4 gambes grosses al damunt i ho coem 2 minuts més.
- Apaguem el foc, tapem la paella amb un drap sec i ho deixem reposar un parell de minuts.