Arròs Parellada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els musclos són un aliment molt lleuger i ric en proteïnes i ferroAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
400 g arròs rodó
1.200 ml brou
2 contracuixes de pollastre
8 gambes vermelles
1 calamar
1 sípia
12 musclos
100 g pèsols llàgrima
1 pebrot verd
5 cebes de Figueres
1 gra d'all
1 porro
1 pastanaga
1 cullerada melsa de sípia
Vi ranci
Oli OVE
Safrà
Llorer
Julivert
PREPARACIÓ
- Desossem dues contracuixes de pollastre. Posem els ossos en una safata de forn i reservem la carn.
- Tallem a bresa 1 porro i 1 pastanaga i els posem a la safata de forn.
- Traiem el cap, el budell i la closca de 8 gambes vermelles deixant la cua. Incorporem els caps i les closques a la safata de forn. Reservem el cos de les gambes a la nevera en un recipient, cobertes de paper sulfurat.
- Enfornem els ossos i els caps de les gambes 10 minuts a 200 graus.
- En una olla posem els ossos, les gambes, porro i pastanaga un cop trets del forn. Hi afegim una cullerada de melsa de sípia. Hi incorporem 1.500 ml d'aigua, julivert i llorer. Ho portem a ebullició.
- Bullim durant 25 minuts a foc molt baix. Un cop passat aquest temps, ho deixem reposar fora del foc durant 1 hora.
- Colem el brou i ho reservem.
- Tallem 1 sípia i 1 calamar a mida mossegada. Posem la paella per coure l'arròs al foc amb oli d'oliva. Un cop l'oli és calent, hi posem la sípia i el calamar. Tallem a mida mossegada les contracuixes de pollastre desossades i les incorporem a la paella. Hi afegim llard i ho integrem.
- Un cop estan enrossits, els traiem de la paella, colem l'oli i ho reservem.
- Recuperem l'oli i el posem a la paella de nou. Afegim les cebes de Figueres tallades a la brunesa i les enrossim.
- Un cop tenim la ceba enrossida, hi posem un pebrot verd tallat a microbrunesa i ho deixem coure.
- Escalfem 1.200 ml del brou fet anteriorment.
- Aixequem sucres amb un raig de vi ranci.
- Evaporat l'alcohol, posem de nou a la paella la sípia, el calamar i el pollastre. Ho deixem integrar.
- Rentem 400 g d'arròs rodó una vegada. L'afegim a la paella i el perlem.
- Ho perfumem amb brins de safrà.
- Posem el brou ja calent a la paella i hi afegim un gra d'all aixafat. Remenem una mica i ho deixem coure, sense tocar-ho, 13 minuts.
- Retirem la paella fora del foc i hi posem 12 musclos i les gambes pelades. Ho coem al forn 4 minuts a 220 graus.
- Traiem del forn i acabem l'arròs posant-hi els pèsols llàgrima. Deixem reposar-ho un parell de minuts i ho servim.