Arròs salvatge, verdures i sopa de miso
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Felip Llufriu
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Roca Bar, Barcelona
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g d'arròs salvatge
- 200 g d'arròs vermell
- 10 tirabecs
- 4 raves petits
- un grapat de brots de soja
- 4 xampinyons
- 1 ceba tendra
- 1 cullerada de jang coreà
- 1 arrel de gingebre
- 1 cullerada de miso
- 100 g de caldo de verdures
- 10 g de wakame
- oli de gingebre
PREPARACIÓ
Per començar, coeu l'arròs salvatge en una cassola amb un tros de gingebre, a partir d'aigua bullint, durant 40 minuts. Quan el gra rebenti, coleu-lo i reserveu-lo.
Després, en una altra cassola, coeu l'arròs vermell, en aigua bullint, amb un tros de gingebre durant 20 minuts. Quan el gra rebenti, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu 100 g de caldo de verdures en una cassola, afegiu-hi el miso i espereu que arrenqui el bull. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi les algues wakame per infusionar i reserveu-ho en calent.
Tot seguit, poseu el wok al foc amb oli de gingebre i salteu les verdures, tallades a trossets, per ordre de duresa: la part blanca de les cebes tendres, els xampinyons i els tirabecs. Seguidament, afegiu-hi l'arròs salvatge, l'arròs vermell, els brots de soja, una mica d'oli de gingebre, una mica de jang coreà, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.
Finalment, talleu el rave i la part verda de la ceba.
I ja per acabar, poseu el saltat en un plat fondo, guarniu-ho amb els talls de rave i una mica de la part verda de la ceba i serviu la sopa de miso en un gerreta.
Després, en una altra cassola, coeu l'arròs vermell, en aigua bullint, amb un tros de gingebre durant 20 minuts. Quan el gra rebenti, coleu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu 100 g de caldo de verdures en una cassola, afegiu-hi el miso i espereu que arrenqui el bull. Quan estigui a punt de bullir, afegiu-hi les algues wakame per infusionar i reserveu-ho en calent.
Tot seguit, poseu el wok al foc amb oli de gingebre i salteu les verdures, tallades a trossets, per ordre de duresa: la part blanca de les cebes tendres, els xampinyons i els tirabecs. Seguidament, afegiu-hi l'arròs salvatge, l'arròs vermell, els brots de soja, una mica d'oli de gingebre, una mica de jang coreà, rectifiqueu-ho de sal i remeneu-ho bé.
Finalment, talleu el rave i la part verda de la ceba.
I ja per acabar, poseu el saltat en un plat fondo, guarniu-ho amb els talls de rave i una mica de la part verda de la ceba i serviu la sopa de miso en un gerreta.