Arròs sec amb picanha

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g arròs bomba  
  • 1/2 picanha  
  • 900 ml brou de carn 
  • 350 g de tirabecs 
  • 4 pebrots del piquillo  
  • 2 alls  
  • Vi ranci 
  • Sal 
  • Pebre 
  • Romaní 
  • Oli ove 
  • Chimichurri

PREPARACIÓ

  1. Salpebrem mitja picanha. 
  2. Posem un raig d'oli en una cassola que pugui anar al forn i l'escalfem. 
  3. Hi posem la picanha pel costat que no té greix. 
  4. La marquem pels dos costats. 
  5. Quan ja estigui una mica marcada, hi posem unes branques de romaní.
  6. Portem la carn marcada al forn. La deixarem 40 minuts a 160 graus. Hem calculat 40 minuts per cada quilo de carn. A mitja cocció l'haurem de girar.
  7. Un cop passat aquest temps, traiem la carn del forn i la deixem reposar.
  8. Posem 900 ml de brou de carn a escalfar. 
  9. A la paella on hem fet la carn, afegim 2 grans d'all aixafats, 4 pebrots del piquillo en conserva i 350 g de tirabecs nets.
  10. Quan estigui tot marcat, retirem els pebrots i hi posem 350 g d'arròs bomba.
  11. Afegim un raig de vi ranci a la paella.
  12. Posem el forn a preescalfar a 200 graus.
  13. Deixem que s'evapori l'alcohol i remenem. Afegim els 900 ml de brou bullint i un polsim de sal.
  14. Coem 5' a foc fort. 
  15. Traiem els alls i afegim els pebrots. 
  16. Portem la cassola al forn però abaixem la temperatura de 200 a 180 graus. Ho deixem durant 10 minuts.
  17. Mentrestant tallem la picanha.
  18. Emplatem la paella amb la carn tallada i hi posem un bon raig de chimichurri casolà. 
  19. En aquest cas l'hem fet emulsionant oli i vinagre de chardonnay amb all picat, orenga fresca, farigola fresca, pebre negre, pebre vermell picant i pebre vermell dolç, ceba tendra, julivert fresc i un polsim de sal. Ho hem fet amb herbes fresques, però si vols que et duri més, fes-lo amb herbes seques.
Anar al contingut