Arròs sec amb picanha
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és molt rica en ferro i vitamines del grup B, com la B12, nutrients que ajuden a la formació i manteniment dels glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 350 g arròs bomba
- 1/2 picanha
- 900 ml brou de carn
- 350 g de tirabecs
- 4 pebrots del piquillo
- 2 alls
- Vi ranci
- Sal
- Pebre
- Romaní
- Oli ove
- Chimichurri
PREPARACIÓ
- Salpebrem mitja picanha.
- Posem un raig d'oli en una cassola que pugui anar al forn i l'escalfem.
- Hi posem la picanha pel costat que no té greix.
- La marquem pels dos costats.
- Quan ja estigui una mica marcada, hi posem unes branques de romaní.
- Portem la carn marcada al forn. La deixarem 40 minuts a 160 graus. Hem calculat 40 minuts per cada quilo de carn. A mitja cocció l'haurem de girar.
- Un cop passat aquest temps, traiem la carn del forn i la deixem reposar.
- Posem 900 ml de brou de carn a escalfar.
- A la paella on hem fet la carn, afegim 2 grans d'all aixafats, 4 pebrots del piquillo en conserva i 350 g de tirabecs nets.
- Quan estigui tot marcat, retirem els pebrots i hi posem 350 g d'arròs bomba.
- Afegim un raig de vi ranci a la paella.
- Posem el forn a preescalfar a 200 graus.
- Deixem que s'evapori l'alcohol i remenem. Afegim els 900 ml de brou bullint i un polsim de sal.
- Coem 5' a foc fort.
- Traiem els alls i afegim els pebrots.
- Portem la cassola al forn però abaixem la temperatura de 200 a 180 graus. Ho deixem durant 10 minuts.
- Mentrestant tallem la picanha.
- Emplatem la paella amb la carn tallada i hi posem un bon raig de chimichurri casolà.
- En aquest cas l'hem fet emulsionant oli i vinagre de chardonnay amb all picat, orenga fresca, farigola fresca, pebre negre, pebre vermell picant i pebre vermell dolç, ceba tendra, julivert fresc i un polsim de sal. Ho hem fet amb herbes fresques, però si vols que et duri més, fes-lo amb herbes seques.