Arròs sec de costella
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni que ens dona molta energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
380 g d'arròs bomba
600 g de costella de porc
100 g de ceba rossa
1/2 bulb de fonoll
80 g de mongeta perona
1 l de brou de porc
1 llima
Llavors de mostassa
Colatura (o essència) d'anxova
Clavell d'olor
Marduix
Romaní
Vi ranci
Cava
Oli OVE
Pebre
Sal
PREPARACIÓ
- Fem una marinada amb cava, clavell d'olor, boletes de mostassa i un tap de colatura d'anxova. Hi afegim la costella de porc trossejada i la deixem 12 hores en remull.
- Eixuguem la costella, hi posem pebre i l'enrossim amb oli en una paella. Un cop feta, la reservem.
- Afegim a la paella mig fonoll tallat a la juliana fina i la mongeta tallada a un gruix de dos dits. L'enrossim i hi afegim la ceba que ja tenim rossa, així com el vi ranci.
- Quan l'alcohol s'ha evaporat, hi afegim l'arròs i el perlem.
- Hi aboquem el brou ben calent i hi posen sal, pebre, la costella i un farcell fet amb marduix i romaní. Ho coem 10 min a foc fort i 2 min a foc mitjà. Passat aquest temps, ho tapem i ho deixem reposar 2 min.
- Ho podem acabar amb un raig de llima per damunt.