Arròs sec de costella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni que ens dona molta energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 380 g d'arròs bomba

    600 g de costella de porc

    100 g de ceba rossa

    1/2 bulb de fonoll

    80 g de mongeta perona

    1 l de brou de porc

    1 llima

    Llavors de mostassa

    Colatura (o essència) d'anxova

    Clavell d'olor

    Marduix

    Romaní

    Vi ranci

    Cava

    Oli OVE

    Pebre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Fem una marinada amb cava, clavell d'olor, boletes de mostassa i un tap de colatura d'anxova. Hi afegim la costella de porc trossejada i la deixem 12 hores en remull.
  2. Eixuguem la costella, hi posem pebre i l'enrossim amb oli en una paella. Un cop feta, la reservem.
  3. Afegim a la paella mig fonoll tallat a la juliana fina i la mongeta tallada a un gruix de dos dits. L'enrossim i hi afegim la ceba que ja tenim rossa, així com el vi ranci.
  4. Quan l'alcohol s'ha evaporat, hi afegim l'arròs i el perlem.
  5. Hi aboquem el brou ben calent i hi posen sal, pebre, la costella i un farcell fet amb marduix i romaní. Ho coem 10 min a foc fort i 2 min a foc mitjà. Passat aquest temps, ho tapem i ho deixem reposar 2 min.
  6. Ho podem acabar amb un raig de llima per damunt.
Anar al contingut