Arròs sec de vegetals
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal prendre'n racions moderades i en dies d'activitat intensa.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
350 g d'arròs rodó
750 ml de brou de verdures
125 g de mongeta tendra
70 g de fulla de col
3 escalunyes
3 tomacons
3 tomàquets secs
1 gra d'all
Brins de safrà
Un raig de vi ranci
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PER AL BROU DE VERDURES
2 l d'aigua
250 g de xampinyons portobel·lo
2 porros
3 cullerades de salsa de soja
5 branques de julivert
Un grapat de cigrons
PREPARACIÓ
- Comencem fent un brou vegetal. En una olla rostim lleugerament uns minuts dos porros tallats a mida de bresa, 250 g de xampinyons portobel·lo que tallem a quarts, una mica d'oli OVE i tres cullerades de salsa de soja.
- Afegim a l'olla 2 litres d'aigua, una malla amb 50 g de cigrons petits (pes en sec), que hem hidratat durant tota la nit, i unes branques de julivert. Ho tapem, i quan arrenqui el bull abaixarem el foc i ho courem al mínim 30 minuts. Després ho deixarem reposar 2 hores. Ho colarem i reduirem fins a tenir 750 ml de brou.
- Escalfem el brou reduït. Mentrestant, posem una cassola ampla al foc amb oli OVE. Mentre s'escalfa, traiem el germinat a un gra d'all i el laminem al llarg. Quan la cassola està calenta, hi afegim l'all i fem que balli.
- Afegim a la cassola uns brins de safrà, remenem un moment i hi aboquem un raig de vi ranci.
- Ratllem 3 tomacons i aboquem la polpa a la cassola. Quan canvia de color, hi afegim 350 g d'arròs rodó i el perlem.
- Quan l'arròs està perlat, afegim una mica de sal i pebre a la cassola, ho remenem i hi aboquem el brou calent. Ho distribuïm bé per la cassola i ho coem 12 minuts sense tocar l'arròs.
- Aprofitem la cocció de l'arròs per tallar a la juliana 70 g de col, a la qual hem tret el nervi, 125 g de mongeta tendra i 3 escalunyes.
- Quan han passat els 12 minuts, distribuïm per la cassola la mongeta tendra tallada i les escalunyes i ho cobrim amb la col. Acabem la cocció de l'arròs al forn 4 minuts a 200º.
- Traiem la cassola del forn i la tapem amb un drap de cotó durant un parell de minuts. Aprofitem per laminar 3 tomàquets secs confitats amb oli que hem eixugat amb paper absorbent.
- Destapem la cassola, repartim bé per la cassola el tomàquet confitat tallat i acabem amb un bon raig d'oli OVE. I ja el podem servir.