Arròs sec d'hortalisses i arrels
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una preparació vegetariana molt rica en nutrients, l'arròs ens dona energia de llarga durada, i la varietat de verdures ens aporta moltes vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
900 ml brou de vegetals
350 g arròs onice
100 g mongeta tendra
Grapat de xiitake
3 pastanagues (2 per al brou, 1 per a l'arròs)
2 porros
1 carbassó
1 pastanaga
1 albergínia
1 gra d'all
Brins de safrà
Vi ranci
Per al romesco:
40 g ametlles torrades amb pell
25 g avellanes torrades amb pell
2 alls (ja escalivats)
1 tomàquet (ja escalivat)
1 nyora (ja hidratada)
Pa fregit
Oli oliva verge extra
Menta 5 fulles
Pebre negre
Sal
Raig de vinagre vell
PREPARACIÓ
- Passem per l'olla amb oli 2 pastanagues, 2 porros i un grapat de xiitakes.
- Un cop enrossits, cobrim l'olla amb 1 l d'aigua i ho coem 20 minuts a foc baix. Passat aquest temps tanquem el foc, ho tapem i ho deixem infusionar 2 hores.
- Tallem a brunesa 1 carbassó, 1 albergínia, 100 g de mongeta tendra i 1 pastanaga i ho posem tot a enrossir amb un raig d'oli i sal en una paella. Quan els vegetals s'hagin enrossit, hi afegim un gra d'all laminat.
- Hi afegim vi ranci i evaporem l'alcohol a foc mitjà-alt.
- Pesem 350 g d'arròs onice i el posem a la paella junt amb uns brins de safrà que trenquem. Perlem l'arròs.
- Hi aboquem un raig de vi ranci fins que s'evapori.
- Aboquem els 900 ml de brou calent de vegetals que ja haurem colat. Remenem i ho coem sense tocar uns 15 minuts.
- Fem el romesco. En un got batedor hi posem 40 g d'ametlla torrada, 25 g d'avellana torrada, 1 tomàquet ja escalivat, 2 grans d'all ja escalivats, pa fregit, nyora ja hidratada, oli d'oliva, 5 fulles de menta, pebre negre i un raig de vinagre vell. Ho emulsionem i ho passem a un biberó.
- Un cop passats els 15 minuts, tanquem el foc i tapem l'arròs amb un drap durant 5 minuts.
- Posem damunt l'arròs els punts de romesco.