Arròs thai

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'arròs és un aliment ric en hidrats de carboni, que ens dona molta energia de llarga durada; cal menjar-ne racions moderades i en dies d'activitat intensaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 300 g arròs basmati  

    1 litre aigua

    250 g contracuixa pollastre  

    100 g pinya  

    30 g cacauets torrats

    15 g panses  

    12 gambes  

    1 ceba tendra

    2 grans d'all  

    Coriandre fresc

    1 cullerada curri en pols

    1 cullerada sucre panela  

    1 raig salsa de soja  

    Pebre negre

    Oli OVE

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem un litre d'aigua a escalfar.
  2. Mentrestant, preparem el marinat del pollastre.  
  3. Tallem 250 g de contracuixa a tires i les posem en un recipient.  
  4. Afegim al pollastre 1 cullerada de sucre panela i 1 raig de salsa de soja.  
  5. Ho barregem bé i ho tapem.
  6. Tirem un polsim de sal a l'aigua i, si ja bull, hi incorporem 300 g d'arròs basmati.
  7. El deixem bullir 12 minuts.
  8. Un cop ha passat aquest temps, traiem l'arròs del foc i l'escorrem perquè perdi l'aigua.
  9. Escalfem una paella gran amb un bon raig d'oli OVE. Piquem a la brunesa
  10. dos grans d'alls pelats. Els tirem a la paella perquè ballin.  
  11. Un cop torrats, incorporem les tires de pollastre marinades a la paella i les saltem dos minuts.
  12. Mentrestant, tallem a la brunesa una ceba tendra. Reservem la part verda i tirem la part blanca a la paella.
  13. Ho saltem dos minuts.  
  14. Mentrestant, tallem a daus 100 g de pinya natural.
  15. I pelem 12 gambes. En traiem el budell.
  16. Afegim una mica de pebre negre a la paella amb la ceba i el pollastre i una cullerada de curri en pols. Ho integrem.
  17. Tirem a la paella la pinya a daus i 15 g de panses sultanes. Si veiem que la paella està seca, hi afegim un raig d'aigua. Ho integrem bé.  
  18. Hi incorporem les gambes pelades i deixem que es coguin 20 segons. Acabem tirant-hi l'arròs basmati cuit. Ho integrem.  
  19. Si hi falta sal, podem afegir-hi una mica més de salsa de soja.
  20. Apaguem el foc.
  21. Tallem amb un ganivet 30 g de cacauets torrats i la part verda de la ceba tendra i ho escampem sobre l'arròs.
  22. Ho servim.
Anar al contingut