Arròs thai
INGREDIENTS
300 g arròs basmati
1 litre aigua
250 g contracuixa pollastre
100 g pinya
30 g cacauets torrats
15 g panses
12 gambes
1 ceba tendra
2 grans d'all
Coriandre fresc
1 cullerada curri en pols
1 cullerada sucre panela
1 raig salsa de soja
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem un litre d'aigua a escalfar.
- Mentrestant, preparem el marinat del pollastre.
- Tallem 250 g de contracuixa a tires i les posem en un recipient.
- Afegim al pollastre 1 cullerada de sucre panela i 1 raig de salsa de soja.
- Ho barregem bé i ho tapem.
- Tirem un polsim de sal a l'aigua i, si ja bull, hi incorporem 300 g d'arròs basmati.
- El deixem bullir 12 minuts.
- Un cop ha passat aquest temps, traiem l'arròs del foc i l'escorrem perquè perdi l'aigua.
- Escalfem una paella gran amb un bon raig d'oli OVE. Piquem a la brunesa
- dos grans d'alls pelats. Els tirem a la paella perquè ballin.
- Un cop torrats, incorporem les tires de pollastre marinades a la paella i les saltem dos minuts.
- Mentrestant, tallem a la brunesa una ceba tendra. Reservem la part verda i tirem la part blanca a la paella.
- Ho saltem dos minuts.
- Mentrestant, tallem a daus 100 g de pinya natural.
- I pelem 12 gambes. En traiem el budell.
- Afegim una mica de pebre negre a la paella amb la ceba i el pollastre i una cullerada de curri en pols. Ho integrem.
- Tirem a la paella la pinya a daus i 15 g de panses sultanes. Si veiem que la paella està seca, hi afegim un raig d'aigua. Ho integrem bé.
- Hi incorporem les gambes pelades i deixem que es coguin 20 segons. Acabem tirant-hi l'arròs basmati cuit. Ho integrem.
- Si hi falta sal, podem afegir-hi una mica més de salsa de soja.
- Apaguem el foc.
- Tallem amb un ganivet 30 g de cacauets torrats i la part verda de la ceba tendra i ho escampem sobre l'arròs.
- Ho servim.