Arrosset amb cargols bovers amb cansalada, nap negre i oli de nous ibèric
- Programa: Al vostre gust
- Dificultat: Alta
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 kg de cargols bovers purgats i nets
- 4 o 5 alls
- 2 cebes
- Timó fresc picat
- 1 dl de brandi
- 1,5 l de brou d'au
- 100 g de pernil o cansalada ibèrica a daus
- 100 g de pinyons daurats
- 300 g picada
- sal i pebre
- 120 g d'avellanes
- 1 nyora
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans de pebre de Caiena
- 1 manat de julivert
- 40 g de pa fregit
- 40 dl de vi blanc
- 40 dl de brou vegetal
- La salsa i sofregit de coure els cargols
- 1 l de brou de verdures o de pollastre suau
- 100 g de mantega
- 400 g d'arròs vialone nano
- Sal i pebre
- 200 g de naps negres del Berguedà
- 400 g d'aigua mineral
- 50 g de nata fresca
- 50 g de mantega
- sal i pebre
- 20 g de nous pelades
- 20 g de pernil ibèric
- 1 dl d'oli de nous
- sal i julivert
- PER AL GUARNIMENT Làmines molt fines de cansalada ibèrica curada Brots de shiso morat o fulles especiades
PREPARACIÓ
PER ALS CARGOLS
1. Sofregiu els alls i la ceba i, quan estiguin daurats, afegiu-hi la cansalada, els pinyons i els cargols. Saltegeu-ho.
2. Incorporeu les herbes i el licor. Deixeu que l'alcohol es redueixi i afegiu-hi la picada. Cuineu-ho durant 10 minuts.
3. Mulleu-ho amb el brou, tapeu-ho i deixeu-ho coure dues hores a foc suau.
4. Passat aquest temps, retireu-ho del foc, deixeu-ho refredar i coleu-ho. Reserveu el brou, retireu els cargols i reserveu també la salsa i el sofregit que hagi quedat.
PER A LA PICADA
1. Barregeu els ingredients en cru i tritureu-los durant un parell de minuts.
PER A L'ARRÒS DE CARGOLS
1. Saltegeu l'arròs amb la meitat de la mantega només uns segons i afegiu-hi el sofregit dels cargols.
2. Mulleu-ho amb la salsa i el brou. Coeu l'arròs a foc moderat i aneu-ho amalgamant amb la resta de la mantega. Rectifiqueu-ne la sal. La cocció de l'arròs serà d'uns 14 minuts amb 3 o 4 minuts de repòs en una atmosfera d'uns 70 graus.
PER A LA CREMA DE NAPS NEGRES
1. Peleu i piqueu els naps a daus de mig centímetre. Escaldeu-los amb aigua fins que es coguin. Reserveu l'aigua de la cocció.
2. Passem els naps encara calents per la Thermomix amb la nata i la mantega. Tritureu-ho molt fi. Rectifiqueu-ne la sal i reserveu-ho.
PER A L'OLI DE NOUS IBÈRIC
1. Piqueu tots els ingredients perquè quedi ben fi . Barregeu-ho amb l'oli i reserveu-ho.
PRESENTACIÓ
1. Feu dues llàgrimes de crema de nap negre en un plat. A sobre, poseu-hi dues cullerades d'arròs i al damunt, la carn dels cargols. Agafeu dues làmines fines de cansalada i foneu-les amb el bufador per sobre dels cargols.
2. Acabeu de guarnir el plat amb les fulles especiades i una mica amb l'oli de nous ibèric.
1. Sofregiu els alls i la ceba i, quan estiguin daurats, afegiu-hi la cansalada, els pinyons i els cargols. Saltegeu-ho.
2. Incorporeu les herbes i el licor. Deixeu que l'alcohol es redueixi i afegiu-hi la picada. Cuineu-ho durant 10 minuts.
3. Mulleu-ho amb el brou, tapeu-ho i deixeu-ho coure dues hores a foc suau.
4. Passat aquest temps, retireu-ho del foc, deixeu-ho refredar i coleu-ho. Reserveu el brou, retireu els cargols i reserveu també la salsa i el sofregit que hagi quedat.
PER A LA PICADA
1. Barregeu els ingredients en cru i tritureu-los durant un parell de minuts.
PER A L'ARRÒS DE CARGOLS
1. Saltegeu l'arròs amb la meitat de la mantega només uns segons i afegiu-hi el sofregit dels cargols.
2. Mulleu-ho amb la salsa i el brou. Coeu l'arròs a foc moderat i aneu-ho amalgamant amb la resta de la mantega. Rectifiqueu-ne la sal. La cocció de l'arròs serà d'uns 14 minuts amb 3 o 4 minuts de repòs en una atmosfera d'uns 70 graus.
PER A LA CREMA DE NAPS NEGRES
1. Peleu i piqueu els naps a daus de mig centímetre. Escaldeu-los amb aigua fins que es coguin. Reserveu l'aigua de la cocció.
2. Passem els naps encara calents per la Thermomix amb la nata i la mantega. Tritureu-ho molt fi. Rectifiqueu-ne la sal i reserveu-ho.
PER A L'OLI DE NOUS IBÈRIC
1. Piqueu tots els ingredients perquè quedi ben fi . Barregeu-ho amb l'oli i reserveu-ho.
PRESENTACIÓ
1. Feu dues llàgrimes de crema de nap negre en un plat. A sobre, poseu-hi dues cullerades d'arròs i al damunt, la carn dels cargols. Agafeu dues làmines fines de cansalada i foneu-les amb el bufador per sobre dels cargols.
2. Acabeu de guarnir el plat amb les fulles especiades i una mica amb l'oli de nous ibèric.