Aspic de fruita

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Recordeu que, per tenir una bona salut, cal prendre de 2 a 3 racions de fruita al dia. Una ració pot ser un bol, una peça grossa o tres de petites...Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 150 ml suc de taronja  
  • 100 ml aigua 
  • 80 g gerds frescos 
  • 25 g sucre 
  • 40 g nabius frescos 
  • 30 g cireres 
  • 20 g maduixes 
  • 20 g mores 
  • 4 fulls de gelatina 
  • Menta fresca

PREPARACIÓ

  1. Traiem el suc de 3 o 4 taronges fins a aconseguir 300 ml de suc de taronja. El colem. Afegim 50 ml d'aigua al suc.  
  2. Posem en un plat fondo 4 fulls de gelatina i els cobrim amb aigua ben freda perquè s'hidratin uns 3 o 4 minuts, fins que perdin la rigidesa.  
  3. Fem un almívar: posem un pot al foc amb 25 g de sucre i 50 ml d'aigua. Ho portem a escalfar fins que el sucre s'hagi fos. 
  4. Si la gelatina està hidratada, l'escorrem i la incorporem a l'almívar. 
  5. Desfem la gelatina amb les varetes. 
  6. Unim i barregem almívar i suc de taronja.   
  7. Repartim per un motlle de silicona de 15 cm de diàmetre amb un forat al mig 10 g de nabius nets i tallats per la meitat i 20 g de gerds nets i tallats. Cobrim les fruites amb 1/3 del líquid. 
  8. Ho portem 45 minuts a la nevera 
  9. Tallem i despinyolem 30 g de cireres, tallem 20 g de maduixes i 20 g de mores. 
  10. Si l'aspic que hem deixat a la nevera ha començat a solidificar-se, podem treure'l i afegir-hi el pis següent. Repartim pel motlle mig ple les cireres, les maduixes, les mores i la resta de gerds i nabius. 
  11. Aboquem al motlle la resta de líquid. 
  12. Ho portem tot plegat a la nevera 90 minuts com a mínim i, si pot ser, tota la nit. 
Anar al contingut