Aspic de fruita
INGREDIENTS
- 150 ml suc de taronja
- 100 ml aigua
- 80 g gerds frescos
- 25 g sucre
- 40 g nabius frescos
- 30 g cireres
- 20 g maduixes
- 20 g mores
- 4 fulls de gelatina
- Menta fresca
PREPARACIÓ
- Traiem el suc de 3 o 4 taronges fins a aconseguir 300 ml de suc de taronja. El colem. Afegim 50 ml d'aigua al suc.
- Posem en un plat fondo 4 fulls de gelatina i els cobrim amb aigua ben freda perquè s'hidratin uns 3 o 4 minuts, fins que perdin la rigidesa.
- Fem un almívar: posem un pot al foc amb 25 g de sucre i 50 ml d'aigua. Ho portem a escalfar fins que el sucre s'hagi fos.
- Si la gelatina està hidratada, l'escorrem i la incorporem a l'almívar.
- Desfem la gelatina amb les varetes.
- Unim i barregem almívar i suc de taronja.
- Repartim per un motlle de silicona de 15 cm de diàmetre amb un forat al mig 10 g de nabius nets i tallats per la meitat i 20 g de gerds nets i tallats. Cobrim les fruites amb 1/3 del líquid.
- Ho portem 45 minuts a la nevera
- Tallem i despinyolem 30 g de cireres, tallem 20 g de maduixes i 20 g de mores.
- Si l'aspic que hem deixat a la nevera ha començat a solidificar-se, podem treure'l i afegir-hi el pis següent. Repartim pel motlle mig ple les cireres, les maduixes, les mores i la resta de gerds i nabius.
- Aboquem al motlle la resta de líquid.
- Ho portem tot plegat a la nevera 90 minuts com a mínim i, si pot ser, tota la nit.