Aspic digestiu

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montserrat Abelaira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Escola d'Hoteleria Joviat, Manresa (Barcelona)
  • Dieta: Per a hipertensos
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita vermella, com les groselles i els gerds, és molt rica en vitamina C, flavonoides i folats, tot amb un gran poder antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones (Equival a 4 gots)
  • 6 fulles de gelatina
  • 400 ml aigua
  • 15 g sucre
  • 12 flors de camamilla
  • 12 fulles de menta
  • 1 culleradeta de sèsam
  • 1 culleradeta de sèsam
  • 1 culleradeta de llavors de rosella
  • 4 gerds
  • 4 groselles
  • 4 fulles de menta petites
  • Per al cruixent
  • 20 g mantega
  • 1 full de pasta brick
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 pessic de cacau en pols
  • Altres
  • 1 iogurt grec
  • 8 gerds
  • 8 groselles
  • 1 taronja
  • 4 flors de pensament
  • 4 fulles de menta

PREPARACIÓ

Començarem hidratant les fulles de gelatina.

En un recipient amb aigua ben freda, posem les fulles de gelatina d'una en una. Procurem que no quedin enganxades entre elles. Com a mínim 3 minuts.

Farem la infusió digestiva.

En un cassó hi posem l'aigua i el sucre. Ho escalfem al foc fins que arrenqui el bull.

Ho retirem del foc i hi afegim la gelatina (que ara serà tova), la camamilla i la menta.

Ho tapem amb un paper film i ho deixem infusionar 5 minuts.

Ho colem per retirar les fulles de camamilla i menta.

El líquid restant, el posem en una gerreta i ho repartirem en gots de vidre transparents.

Triturem el sèsam en un morter.

A dins dels gots, hi posem una mica de sèsam, una mica de rosella, un gerd, una grosella i una fulla de menta.

Ho deixarem refredar a la nevera sense tapar perquè la gelatina qualli. 1 hora.

Mentrestant:
Fem el cruixent.

En un bol de vidre, desfem la mantega al microones a màxima potència. Durant 30''.

Pintem la pasta brick, amb la mantega, amb un pinzell, i hi empolsem el sucre i el cacau.

Ho coem al forn a 175º just fins que agafi color. 7 minuts.

Ho reservarem per guarnir i servir el got.

EMPLATAT:

Per donar el toc de decoració a l'aspic, posem, en cada got, una mica de iogurt grec (amb un biberó, màniga pastissera o amb cullera), un parell de gerds, un parell de groselles, un parell de grills de taronja, una flor i una fulla de menta, donant volum al got.
Trenquem el cruixent i el posem al got.
Anar al contingut