Babaganuix amb olives negres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
Una manera molt diferent i nutritiva de menjar albergínia, una preparació lleugera, fresca i molt rica en nutrients, ideal per a l'estiuAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
5 albergínies
1 llimona
200 grams sèsam blanc
50 cacauets salats
2 cebes tendres
3 tomàquets pebrot
Julivert fresc
2 grans d'all negre
10 ml oli de sèsam
10 ml oli OVE
100 g olives negres Kalamata
Sal
4 pans de pita
PREPARACIÓ
- Torrem 200 g de sèsam blanc en una paella a foc mitjà, uns 10 minuts.
- Posem el sèsam torrat dins un tàper i el cobrim amb aigua mineral. Ho deixem reposar 24 hores.
- Colem el sèsam i rebutgem l'aigua.
- Posem tot el sèsam dins la picadora.
- Hi afegim 20 ml d'oli de sèsam, 100 g de cacauets salats i ho triturem fins que quedi feta una pasta. Hi tirem un polsim de sal.
- Reservem la pasta tahina en un bol.
- Fem talls en diagonal a 5 albergínies.
- Posem les albergínies amb la carn mirant cap a dalt a una safata de forn i les enfornem 40 minuts a 200 ºC.
- Pelem 4 tomàquets amb el bufador o escaldant-los.
- Un cop pelats, tallem els tomàquets a concassé.
- Tallem la part blanca d'una ceba tendra a macedònia i la part verda més tendra, a rodelles.
- Tallem una mica de julivert.
- En un morter emulsionem 2 grans d'all negre, 10 ml oli OVE, 10 ml d'oli de sèsam i el suc d'una llimona.
- Buidem la carn de les albergínies escalivades amb una forquilla, amb cura de no trencar-ne la pell.
- Reservem la carn de les albergínies dins el colador, de cap per avall, perquè vagin expulsant el suc.
- Aixafem la carn de les albergínies amb una forquilla.
- Barregem la carn de les albergínies feta pasta amb l'emulsió d'all negre.
- Ho barregem amb una espàtula.
- Afegim al bol 100 g de la tahina i un polsim de sal.
- Ho integrem tot.
- Hi afegim olives negres, ceba la part blanca i la verda-, el tomàquet , el julivert reservats i un raig d'oli OVE.
- Suquem el babaganuix amb talls de tortilla fregits, pa de pita o bastonets de verdures.