Bacallà a la manresana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca com les panses, les prunes, les orellanes... aporten un concentrat de vitamines, minerals i fibra... també de sucresAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

     

    500 g de morro de bacallà salat

    200 g d'espinacs

    200 g de ceba de Figueres

    50 g de pinyons

    20 g de panses Golden

    10 prunes umeboshi

    2 llaunes de fetge de bacallà

    2 alls

    Moscatell

    Vi picapoll

    Farina de cigró

    Julivert

    Pebre

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem en un recipient 20 g de panses Golden i 10 prunes umeboshi ja hidratades. Les cobrim amb moscatell, ho tapem i ho deixem macerar durant 1 hora.
  2. Tallem 4 morros de bacallà ja hidratats, els enfarinem amb farina de cigró i els fregim suaument sense fer-los completament. Els reservem en un plat a sobre de paper absorbent.
  3. En una paella enrossim 2 grans d'all laminats i 200 g de ceba de Figueres prèviament enrossida. Hi afegim pebre negre i ho desglassem amb un raig de vi picapoll.
  4. Morfim en un bol 200 g d'espinacs amb aigua mineral. Els afegim a la paella i els hi deixem coure.
  5. Colem les panses i les prunesi les afegim a la paella, amb 50 g de pinyons. Ho integrem.
  6. Posem a la base de quatre cassoletes de forn els espinacs i el bacallà per sobre. Ho enfornem a 200º durant 5 minuts.
  7. En una paella marquem dues llaunes de fetge de bacallà. Ho reservem.
  8. Traiem el bacallà del forn i rematem la cassoleta amb el fetge de bacallà i una mica de julivert per sobre. Llest!
Anar al contingut