Bacallà a la manresana

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES:

    4 talls de morro de bacallà

    100 g d'espinacs frescos

    40 g de pinyons

    40 g de panses

    10 prunes seques

    200 g de ceba de Figueres

    2 alls

    100 ml de moscatell

    Farina

    Oli d'oliva

    Sal i pebre 

PREPARACIÓ

 

  1. Macerem les prunes seques amb moscatell unes set hores abans de cuinar el bacallà. 
  2. Pelem els alls i la ceba, que farem a talls primets, per enrossir-los en una paella amb oli d'oliva a foc lent.
  3. Hi afegim un polsim de sal perquè la ceba s'estovi abans (també hi podeu afegir una mica d'aigua).
  4. Quan la ceba agafi color, ho traiem del foc i ho reservem. 
  5. Al mateix oli (podeu afegir-n'hi una mica més, si us cal), fregim el morro de bacallà, que prèviament assecarem amb una mica de paper de cuina i enfarinarem.
  6. El posem a la paella amb la pell cap amunt perquè se segellin les làmines i no se'ns trenqui al tombar-ho. Ens ha de quedar daurat, però no ressec.
  7. Escaldem dos minuts els espinacs, els traiem l'aigua i els piquem.
  8. Els saltem al mateix oli de la paella.
  9. En una cassola de fang, posem la ceba i l'all enrossits, els espinacs, les panses i les prunes, uns pinyons i el morro de bacallà.
  10. Afegim el moscatell de les prunes i uns pinyonets per sobre del morro de bacallà.
  11. Ho rectifiquem de sal i pebre i ho tornem a escalfar.
  12. Ho emplatem amb un rajolí d'oli d'oliva cru per sobre del morro de bacallà i amb unes fulles d'espinacs fregides per decorar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anar al contingut