Bacallà a la manresana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, per la seva concentració en energia i nutrients, són un complement interessant per a excursionistes i muntanyencs.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà del morro (dessalat)
- 100 g d'espinacs frescos
- 40 g de pinyons fregits
- 40 g de panses de Corint
- 10 prunes seques
- 200 g de cebes de Figueres
- 2 alls
- 100 ml de moscatell
- farina
- oli d'oliva
- julivert
- pebre
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu en un bol les panses, les prunes i el moscatell i deixeu-ho macerar durant una hora.
- Després, reserveu els fruits secs, coleu el moscatell, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau durant una estona.
- Mentrestant, en una paella amb oli fregiu el bacallà prèviament enfarinat.
- Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.
- A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana i els alls laminats.
- Després, escaldeu els espinacs, refredeu-los en un bol amb aigua freda, piqueu-los i reserveu-los.
- Tot seguit, poseu a la paella de fregir el bacallà, els espinacs, el sofregit de ceba i all, els fruits secs macerats, el bacallà fregit i la reducció de moscatell i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
- Finalment, afegiu-hi els pinyons i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un minutet més.
- I ja per acabar, emplateu el bacallà i poseu-hi al costat els espinacs amb la fruita seca.