Bacallà a la manresana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La fruita seca, per la seva concentració en energia i nutrients, són un complement interessant per a excursionistes i muntanyencs.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà del morro (dessalat)
  • 100 g d'espinacs frescos
  • 40 g de pinyons fregits
  • 40 g de panses de Corint
  • 10 prunes seques
  • 200 g de cebes de Figueres
  • 2 alls
  • 100 ml de moscatell
  • farina
  • oli d'oliva
  • julivert
  • pebre

PREPARACIÓ

  1. Per començar, poseu en un bol les panses, les prunes i el moscatell i deixeu-ho macerar durant una hora.
  2. Després, reserveu els fruits secs, coleu el moscatell, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau durant una estona.
  3. Mentrestant, en una paella amb oli fregiu el bacallà prèviament enfarinat.
  4. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.
  5. A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada en juliana i els alls laminats.
  6. Després, escaldeu els espinacs, refredeu-los en un bol amb aigua freda, piqueu-los i reserveu-los.
  7. Tot seguit, poseu a la paella de fregir el bacallà, els espinacs, el sofregit de ceba i all, els fruits secs macerats, el bacallà fregit i la reducció de moscatell i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
  8. Finalment, afegiu-hi els pinyons i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un minutet més.
  9. I ja per acabar, emplateu el bacallà i poseu-hi al costat els espinacs amb la fruita seca.
Anar al contingut