Bacallà a la taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un peix blanc font de vitamina D, que facilita l'absorció del calci dels aliments.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 lloms de bacallà dessalat
3 cebes tendres
2 taronges
10 g farina fina de blat de moro
Mantega
Raig de cava
Nou moscada
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Posem una paella a escalfar amb una nou de mantega. Mentre la mantega es desfà, tallem a juliana 3 cebes tendres.
- Quan la mantega s'ha desfet, afegim a la paella les cebes i coem a foc alt amb un polsim de sal fins que queda enrossida.
- Fem suc de 2 taronges, el colem i reservem un moment.
- Posem una mica de suc de taronja en una tasseta i hi dissolem 10 g de farina fina de blat de moro.
- Quan la ceba està enrossida, distribuïm per la paella 4 lloms de bacallà dessalat amb la pell tocant la base. Els coem a foc mitjà-alt uns minuts i els girem.
- Aboquem a la paella 1 raig de cava i deixem que s'evapori l'alcohol. A continuació, aboquem el suc de taronja a la paella i la dissolució de farina fina de blat de moro. Coem uns 10 minuts tapant la paella tot i anar napant els lloms de tant en tant.
- Passats els 10 minuts, destapem la paella i hi ratllem una mica de nou moscada. Pebrem amb pebre negre i servim una mica de ceba i salsa a la base del plat i un llom de bacallà al damunt. I ja ho tenim!