Bacallà amb bolets de temporada

INGREDIENTS

  • Bacallà (1 Kg, a talls)
  • Oli (2 dl)
  • 3 cebes tendres
  • Farina
  • 1 manat de julivert
  • Sal
  • 6 alls tendres
  • Vi blanc sec (1 got)
  • Brou vegetal (1 litre aprox.)
  • Assortiment de bolets (trompetes, rovellons, rossinyols i rossinyols de pi)
  • 6 tomàquets de pera

PREPARACIÓ

Un cop remullat el bacallà s'ha d'escórrer, enfarinar i fregir amb l'oli ben calent. Un cop fregit es reserva. També s'han de saltar els bolets i també es reserven.
Seguidament, poseu una cassola al foc amb oli i coeu-hi els tomàquets, els alls, les cebes i el julivert. Quan sigui tot ben ros, afegiu-hi el vi blanc. Un cop està tot ben macerat, s'hi afegeix un got de brou vegetal i es passa pel túrmix. Un cop triturat, es passa per un colador xinès. La salsa colada es torna a posar a la cassola i s'hi afegeix el brou vegetal restant.
Finalment poseu el bacallà i els bolets a la cassola. Quan tot plegat comenci a fer el xup-xup, s'hi afegeix una picada que hem fet amb una mica de brou, ametlla i una mica de farina per espessir-ho.
Anar al contingut