Bacallà amb bolets de temporada
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: JOAN VALLALTA Resturant Tres Turons, Arenys de Munt
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
INGREDIENTS
- Bacallà (1 Kg, a talls)
- Oli (2 dl)
- 3 cebes tendres
- Farina
- 1 manat de julivert
- Sal
- 6 alls tendres
- Vi blanc sec (1 got)
- Brou vegetal (1 litre aprox.)
- Assortiment de bolets (trompetes, rovellons, rossinyols i rossinyols de pi)
- 6 tomàquets de pera
PREPARACIÓ
Un cop remullat el bacallà s'ha d'escórrer, enfarinar i fregir amb l'oli ben calent. Un cop fregit es reserva. També s'han de saltar els bolets i també es reserven.
Seguidament, poseu una cassola al foc amb oli i coeu-hi els tomàquets, els alls, les cebes i el julivert. Quan sigui tot ben ros, afegiu-hi el vi blanc. Un cop està tot ben macerat, s'hi afegeix un got de brou vegetal i es passa pel túrmix. Un cop triturat, es passa per un colador xinès. La salsa colada es torna a posar a la cassola i s'hi afegeix el brou vegetal restant.
Finalment poseu el bacallà i els bolets a la cassola. Quan tot plegat comenci a fer el xup-xup, s'hi afegeix una picada que hem fet amb una mica de brou, ametlla i una mica de farina per espessir-ho.
Seguidament, poseu una cassola al foc amb oli i coeu-hi els tomàquets, els alls, les cebes i el julivert. Quan sigui tot ben ros, afegiu-hi el vi blanc. Un cop està tot ben macerat, s'hi afegeix un got de brou vegetal i es passa pel túrmix. Un cop triturat, es passa per un colador xinès. La salsa colada es torna a posar a la cassola i s'hi afegeix el brou vegetal restant.
Finalment poseu el bacallà i els bolets a la cassola. Quan tot plegat comenci a fer el xup-xup, s'hi afegeix una picada que hem fet amb una mica de brou, ametlla i una mica de farina per espessir-ho.