Bacallà amb cigrons

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Safont
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bacallà és un dels peixos blancs més rics en vitamina B12, important en la formació de glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de bacallà (morro)
  • 1/2 kg de cigrons
  • farina blanca
  • sal
  • li d'oliva
  • 2 gots d'aigua
  • Per a la picada:
  • 7 ametlles
  • 7 avellanes
  • 4 alls
  • julivert
  • 1 llesca de pa fregit

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els cigrons, ja remullats amb aigua i sal durant 12 hores, en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure durant dues hores a foc suau.

Després, rectifiqueu-los de sal, coleu-los i reserveu-los.

Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els alls, el julivert, el pa torrat i una mica d'aigua i tritureu-ho bé amb el túrmix.

A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una cassola amb oli abundant. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.

Tot seguit, a la cassola de fregir el bacallà poseu-hi la picada, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi l'aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els cigrons i el bacallà i deixeu-ho coure durant uns minuts tot junt.

I ja per acabar, emplateu els cigrons amb el bacallà.
Anar al contingut