Bacallà amb cigrons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isabel Safont
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és un dels peixos blancs més rics en vitamina B12, important en la formació de glòbuls vermells.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà (morro)
- 1/2 kg de cigrons
- farina blanca
- sal
- li d'oliva
- 2 gots d'aigua
- Per a la picada:
- 7 ametlles
- 7 avellanes
- 4 alls
- julivert
- 1 llesca de pa fregit
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els cigrons, ja remullats amb aigua i sal durant 12 hores, en un cassó amb aigua freda i deixeu-los coure durant dues hores a foc suau.
Després, rectifiqueu-los de sal, coleu-los i reserveu-los.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els alls, el julivert, el pa torrat i una mica d'aigua i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una cassola amb oli abundant. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Tot seguit, a la cassola de fregir el bacallà poseu-hi la picada, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi l'aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els cigrons i el bacallà i deixeu-ho coure durant uns minuts tot junt.
I ja per acabar, emplateu els cigrons amb el bacallà.
Després, rectifiqueu-los de sal, coleu-los i reserveu-los.
Per fer la picada, poseu en un bol les ametlles, les avellanes, els alls, el julivert, el pa torrat i una mica d'aigua i tritureu-ho bé amb el túrmix.
A continuació, enfarineu el bacallà i fregiu-lo en una cassola amb oli abundant. Quan estigui dauradet, retireu-lo de la cassola i reserveu-lo.
Tot seguit, a la cassola de fregir el bacallà poseu-hi la picada, deixeu-la coure un parell de minuts, afegiu-hi l'aigua, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els cigrons i el bacallà i deixeu-ho coure durant uns minuts tot junt.
I ja per acabar, emplateu els cigrons amb el bacallà.