Bacallà amb cloïsses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
800 g morro de bacallà dessalat
1 kg cloïsses de Carril
700 ml fumet
250 ml de vi escumós
4 porros
1 branca api
1 bitxo
1 llima
Oli OVE
Cibulet
PREPARACIÓ
- Dessalem 800 g de morro de bacallà (consultar amb el bacallaner el temps)
- Tallem a macedònia la part blanca de 4 porros i 1 branca d'api.
- Escalfem oli en una olla que porti vaporadora.
- Quan l'oli estigui calent hi afegim els porros i l'api tallats, la ratlladura d'una llima i un bitxo sencer. Ho fem suar a foc baix durant 30 minuts.
- Un cop passats els 30 minuts traiem la pell de la llima.
- Pugem una mica el foc i hi afegim mig got de vi escumós.
- Aboquem a la cassola 700 g de brou de bacallà (fet amb el cap i les pells del bacallà i la part verda dels porros que hem fet servir. Un cop bull l'aigua baixem el foc i ho deixem fent-se 25 minuts. Després ho deixem 2 hores en repòs)
- Posem la vaporadora a la cassola. Quan la tapa estigui entelada, hi posem 1 kg de cloïsses de Carril. Les coem i quan s'obrin les retirem.
- Traiem la cloïssa de closques i les cobrim amb el brou de la seva cocció i un rajolí d'oli OVE.
- Cobrim la base de la vaporadora amb unes fulles de col.
- Eixuguem el bacallà (si el teníem en remull).
- Pugem el foc de la cassola, posem el bacallà a sobre de les fulles de col i hi posem a sobre més fulles per tapar-ho, tapem la vorera i li donem 7 minuts de cocció (temps sempre en funció de gruix de la peça i del punt de cocció desitjat).
- Passem pel túrmix el contingut de la cassola. Ho colem amb un xinès.
- Servim aquesta crema a un plat, hi afegim les cloïsses, una mica del seu suquet i el bacallà. Ho rematem amb una mica de cibulet tallat prim i molt bon profit!!!!